Κ. Μητσοτάκης στο Economic Club Canada: «Η Ελλάδα είναι ελκυστική για επενδύσεις»

08:06 26/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το μήνυμα ότι η ελληνική οικονομία προσφέρεται για επενδύσεις προέταξε κατά την επίσκεψή του στον Καναδά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση του Economic Club of Canada, όπου ρόλο δημοσιογράφου είχε αναλάβει ο επιχειρηματίας Nik Nanos. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε «ότι η χώρα μας είναι ελκυστική για επενδύσεις» και σημείωσε ιδιαίτερα, ότι «η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

«Όταν

το 2019 κερδίσαμε για πρώτη φορά τις εκλογές βρισκόμασταν σε παρακολούθηση από την τρόικα, η πρώτη μας προτεραιότητα ήταν να χαράξουμε μια νέα πορεία, πράγμα που δεν ήταν εύκολο εν μέσω της πανδημίας. Θέλαμε να δημιουργηθεί ένα σταθερό και προβλέψιμο περιβάλλον για τους επενδυτές. Θυμάμαι την πρώτη μας συζήτηση, όπου εκφράσατε την απογοήτευσή σας γιατί δεν υπήρχαν δυνατότητας επενδύσεων στην Ελλάδα. Εμείς βρήκαμε τον τρόπο, ενώσαμε τις προσπάθειές μας και τώρα φιλοξενούμε στην Ελλάδα μια από τις κορυφαίες εταιρείες από τον Καναδά, η οποία επιχειρεί σεβόμενη το περιβάλλον τρόπο και αποτελεί έναν δείκτη του κατά πόσο ελκυστική είναι η Ελλάδα για τους επενδυτές», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Σε σχέση με το χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ότι η Ελλάδα έχει δείξει τη μεγαλύτερη βελτίωση από οποιαδήποτε χώρα και αυτό αναγνωρίζεται από τους επενδυτές και χρηματοπιστωτικούς οίκους.

«Στην αρχή ήταν αρκετά δυσκολότερο να πείσουμε τους επενδυτές να επενδύσουν στην Ελλάδα, ωστόσο, πλέον είναι πολύ πιο εύκολο», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, τόνισε: «Υπήρχαν αρκετά εμπόδια, αλλά έχω μία πολύ καλή ομάδα και το γεγονός ότι είχαμε απόλυτη πλειοψηφία και το 2019 και τώρα ήταν πολύ βοηθητικό. Θα ήθελα να αναφερθώ σε μια συνάντηση στο Νταβός το 2020, πριν την πανδημία, όπου προσπαθούσαμε να πείσουμε επενδυτές της Microsoft να επενδύσουν στην Ελλάδα και τα καταφέραμε. Επομένως, εάν μπορέσουμε να πείσουμε διεθνείς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν».

Ερωτηθείς για το νέο τρόπο με τον οποίο διαφημίζεται πλέον η Ελλάδα και το ποια είναι η πρόταση του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Κατ' αρχήν η οικονομία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται σε μία οικονομία δυνατή και σταθερή, το έλλειμμά μας μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Το παρελθόν το έχουμε αφήσει πίσω μας. Η οικονομία μας είναι μία αρκετά σταθερή οικονομία. Η φιλοξενία και ο τουρισμός είναι το δυνατό μας σημείο».

«Η Ελλάδα αναπτύσσει και εξελίσσει τεχνολογίες που έχουν παραχθεί και εντός και εκτός Ελλάδας. Καταρτίζουμε νέους ανθρώπους. Κάποιοι από τους ανθρώπους που εγκατέλειψαν την Ελλάδα, θέλουν να επιστρέψουν πίσω, αφού έχουν βρει την ευκαιρία που θέλουν», είπε ο κ. Μητσοτάκης

«Θα φροντίσω να επιταχύνουμε την πορεία που ακολουθούμε τώρα, καμία επιτυχία δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη, Η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα».

«Όσοι έρχεστε στην Ελλάδα να επενδύσετε, αποδεικνύεται ότι η χώρα μας είναι ελκυστική. Παλιά ήταν δύσκολο αυτό. Και πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτό το βήμα. Η οικονομία αναπτύσσεται και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με καλό ρυθμό. Επενδύουμε σε μικροοικονομία ισχυρή και σταθερή μακροοικονομία. Το έλλειμμα μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς και δεν έχουμε καμία σχέση με όσα πήγαν στραβά πριν δέκα χρόνια. Τα αφήσαμε πίσω μας και έχουμε μια σταθερή οικονομία με τομείς που ηγούμαστε όπως ο τουρισμός που προσελκύει και επενδύσεις. Είμαστε κορυφαίοι στην αγορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άλλους τομείς. Στη ΝΑ Ευρώπη είμαστε κέντρο τεχνολογίας» δήλωσε.

Αναφορικά με τη συνάντηση που είχε με τον Τζάστιν Τριντό , αλλά και τη σχέση μεταξύ της Ελλάδας και του Καναδά, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι και οι δύο χώρες εργάζονται για την αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων. Με τον κ. Τριντό , κινούμαστε στο ίδιο «στρατόπεδο», έχουμε ίδιες απόψεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη βοήθεια που θα πρέπει να δώσουμε, αλλά και στην κλιματική αλλαγή.

Σχετικά με τα Canadair, δήλωσε ότι ο Καναδάς θα παρέχει στη χώρα μας «7 τελευταίας τεχνολογίας πυροσβεστικά αεροσκάφη για να αντιμετωπίσουμε τις δασικές πυρκαγιές».

Δείτε το βίντεο ολόκληρης της συνέντευξης

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-sto-economic-club-canada-i-ellada-einai-elkystiki-gia-ependyseis.htm
Τυχαία Θέματα