Μάικλ Τζόρνταν: Κορυφαίος και… πιο καλοπληρωμένος όλων των εποχών!

11:32 2/4/2023 - Πηγή: Emea.gr

Σύμφωνα με έρευνα της εξειδικευμένης ιστοσελίδας CasinosEnLigne.com για την οικονομία του αθλητισμού, ο ανεπανάληπτος Μάικλ Τζόρνταν είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος αθλητής όλων των εποχών με κέρδη 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια (προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό). 

Στην περίπτωση του θρύλου του NBA η εκτίμηση βασίζεται σε μισθούς, χρηματικά έπαθλα, μπόνους, δικαιώματα, αναμνηστικά, βιβλία και άλλες εμπορικές συναλλαγές και χορηγίες, όπως αυτές με Nike, Gatorade, Hanes, Upper

Deck, από τότε που έγινε επαγγελματίας το 1984.

Να σημειώσουμε ότι από τα κέρδη αυτά του Air Jordan μόνο το 6% του συνόλου προέρχεται από τα συμβόλαιά του με τους Σικάγο Μπουλς, με τη φανέλα των οποίων κατέκτησε έξι πρωταθλήματα NBA, και τους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. 

Την τετράδα συμπληρώνουν οι γκόλφερς Τάιγκερ Γουντς (2,5 δισ. δολάρια), Άρνολντ Πάλμερ (1,7 δισ.) και Τζακ Νικλάους (1,63 δισ.). Στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο (1,58 δισ.), ο οποίος είναι ο πλέον ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής στην ιστορία. Στην έκτη συναντάμε τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (1,53 δισ.), στην έβδομη τον Λιονέλ Μέσι (1,48 δισ.), στην όγδοη θέση βρίσκεται ο πυγμάχος Φλόιντ Μεϊγουέδερ (1,41 δισ. ), στην ένατη ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ (1,38 δισ.) και τη δεκάδα συμπληρώνει ο γκόλφερ Φιλ Μίκελσον (1,36 δισ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα