Νέο μέλος στην «οικογένεια» της Nikon Z

15:33 27/3/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η εταιρία Nikon ανακοινώνει την κυκλοφορία ενός  νέου φακού zoom της σειράς Z, του NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR. Συνδυάζει τις  δυνατότητες zoom 14,2x σε ένα compact και ελαφρύ σώμα και προσφέρει τον εξαιρετικά ευέλικτο φακό superzoom γενικής χρήσης μονίμως τοποθετημένο στη φωτογραφική μηχανή σας Nikon Z και να είστε έτοιμοι για οποιαδήποτε φωτογραφική ευκαιρία συναντήσετε! Ευρυγώνια τοπία, σκηνές δρόμου, τηλεφωτογραφικές λήψεις δράσης, ακόμη και κοντινά πλάνα της φύσης: είναι πραγματικά ένας φακός για κάθε έμπνευση.

Όπως

επισημαίνει η εταιρία σε σχετική της ανακοίνωση, «με τις compact αναλογίες του και το βάρος των 725 g, δεν θα διστάσετε να πάρετε μαζί σας αυτόν τον φακό 14,2x zoom ή ακόμη και να τον έχετε τοποθετημένο στη φωτογραφική μηχανή Nikon Z καθώς περπατάτε. Το εξαιρετικά ευέλικτο εύρος εστιακών του αποστάσεών σάς εξασφαλίζει 28 mm στη θέση ευρυγώνιου, 400 mm στη θέση υπερ-τηλεφακού και όλες τις ενδιάμεσες θέσεις».

Για χρήστες που θέλουν να επεκτείνουν τις δημιουργικές τους δυνατότητες σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό ή με γρήγορα εξελισσόμενη δράση, τα 5,0 stop ενσωματωμένης απόσβεσης κραδασμών αντισταθμίζουν το κούνημα της φωτογραφικής μηχανής, ενώ το πλεονέκτημα του VR αυξάνεται στα 5,5 stop όταν ο φακός είναι συνδεδεμένος σε φωτογραφική μηχανή Nikon Z με δυνατότητα συγχρονισμένου VR. 1,2

Παράλληλα,, σε αυτόν τον φακό για την αυτόματη εστίαση χρησιμοποιείται ο γρήγορος και αθόρυβος μηχανισμός stepping motor της Nikon, επιτρέποντας στους χρήστες να επιτυγχάνουν την εστίαση γρήγορα, ακόμη και όταν τα θέματά τους κινούνται με ταχύτητα.

Ο φακός NIKKOR Z 28-400mm f/4-8 VR γενικής χρήσης δεν φτάνει μόνο σε μεγάλο εύρος και απόσταση. Με ελάχιστες αποστάσεις εστίασης μόλις 0,2 m στα 28 mm και 1,2 m στα 400 mm 3 , αυτός ο φακός superzoom αγαπάει και τις κοντινές λήψεις! Ο μέγιστος λόγος αναπαραγωγής είναι 0,35x, επιτρέποντας στους χρήστες να καδράρουν λήψεις μικρότερων θεμάτων με υπέροχες λεπτομέρειες και να τα αναπαράγουν σε σχεδόν το μισό από το πραγματικό μέγεθός τους.

Ο ελαφρύς φακός superzoom δεν πτοείται επίσης από τις καιρικές συνθήκες: με την αξιόπιστη στεγανοποίηση γύρω από την μοντούρα και σε όλα τα κινούμενα μέρη του, οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν κάθε ταξίδι, κάθε βόλτα και κάθε είδος φωτισμού.

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων της Nikon Europe στάθηκε στο ότι ο «νέος μας φακός NIKKOR Z 28- 400mm f/4-8 VR είναι ο ελαφρύτερος φακός της σειράς Z που φτάνει έως τα 400 m και ο χειρισμός του είναι ακόμη ευκολότερος και από αυτόν ενός υπερ-τηλεφακού σταθερής εστιακής απόστασης. Είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να φέρουν μόνο έναν φακό και να είναι έτοιμοι για κάθε ευκαιρία φωτογραφίας, κοντά ή μακριά»

Keywords
Αναζητήσεις
neo-melos-stin-oikogeneia-tis-nikon-z.htm
Τυχαία Θέματα