Ο Βορίδης τονίζει πως η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομική δυνατότητα για τους αγρότες

16:34 31/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, τόνισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται στο πλευρό των αγροτών που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες του φθινοπώρου του 2023, επισημαίνοντας πως υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες για τις αποζημιώσεις των αγροτών στη Θεσσαλία.

«Υπάρχουν ανοιχτά θέματα τα οποία η κυβέρνηση τα κοιτάζει με προσοχή. Κακά τα ψέματα, η Θεσσαλία έχει περάσει πάρα πολύ δύσκολα. Δεν είναι ότι έχουν λήξει τα θέματα της Θεσσαλίας και δυστυχώς δεν είναι και εύκολο να λήξουν.  Η ταχύτητα των αγροτικών αποζημιώσεων είναι άνευ προηγουμένου. Και το λέω γιατί

αν μας ακούν αγρότες και έχουν μνήμη, θυμούνται τι συνέβαινε τέσσερα χρόνια πριν όταν είχαμε αντίστοιχα ζητήματα αποζημιώσεων».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε για την προ ετών κακοκαιρία «Ιανός», λέγοντας πως «τότε, επί δικής μου υπουργίας, είναι η αλήθεια άλλαξε και το θεσμικό πλαίσιο, άλλαξε και ο κανονισμός, άλλαξε και ο τρόπος επιχορήγησης του ΕΛΓΑ και καταφέραμε και δώσαμε τότε με πολύ μεγάλη ταχύτητα τις αποζημιώσεις».

Αναφερόμενος στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για μεγαλύτερα ποσά στο πλαίσιο της αρωγής των αγροτών, είπε ότι πολλά χρήματα έχουν ήδη δοθεί και πρόκειται να δοθούν, ενώ οι αγρότες πρέπει να γνωρίζουν ότι «η κυβέρνηση πραγματικά εξαντλεί κάθε δημοσιονομική δυνατότητα που έχει για να τους στηρίξει».

Υπογράμμισε ότι ο ίδιος έχει πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στους παραγωγούς μας και είναι άνθρωποι οι οποίοι εκτιμούν την τεράστια προσπάθεια την οποία κάνει η κυβέρνηση. «Ανεξαρτήτως του ποια θα είναι η απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε σε πιο μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες μας».

Για τη μεγάλη διαφορά τιμής από το χωράφι μέχρι το ράφι, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι είναι μια παλιά συζήτηση κι έχουν δοκιμαστεί διάφορα πράγματα ως προς αυτό, ενώ πήρε «απόσταση» για το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας ότι «δεν θέλω να απλοποιώ πολύπλοκα ζητήματα».

Keywords
Αναζητήσεις
o-voridis-tonizei-pos-i-kyvernisi-exantlei-kathe-dimosionomiki-dynatotita-gia-tous-agrotes.htm
Τυχαία Θέματα