Οι 5 πιο επικίνδυνες παραλίες της Ελλάδας – Βουτάτε με δική σας ευθύνη!

10:32 23/7/2023 - Πηγή: Emea.gr

Η Ελλάδα μαγεύει με τις παραλίες της, τα πολυάριθμα νησιά της, τα κρυστάλλινα νερά, το απέραντο γαλάζιο που κόβει την ανάσα. Προσελκύει πλήθος τουριστών κάθε χρόνο που τους καλεί να απολαύσουν το απόλυτο και πασίγνωστο ελληνικό καλοκαίρι. Οι επιλογές πολλές, αφού υπάρχουν παραλίες με χρυσή, κόκκινη, λευκή, μαύρη άμμο και ηφαιστειακά πετρώματα ή με βότσαλο, στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου ή στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και στις εντυπωσιακές

παραλίες της Κρήτης και της Σαντορίνης. 

Η ακτογραμμή της χώρας μας ξεπερνά τα 15.000 χιλιόμετρα, αλλά ανάμεσα στις εντυπωσιακές της παραλίες υπάρχουν κάποιες που είναι πολύ επικίνδυνες κυρίως λόγω του εδάφους ή των θαλάσσιων ρευμάτων.

Η Business Voice σας παρουσιάζει 5 από τις πιο επικίνδυνες παραλίες της χώρας

Νας στην Ικαρία

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η παραλία Νας, κοντά στον Αρμενιστή της Ικαρίας. Είναι πανέμορφη, με χοντρή άμμο και βότσαλα αλλά όταν έχει βοριά, δημιουργούνται επικίνδυνα ρεύματα και το νερό βαθαίνει απότομα.

Θεωρείται η πιο επικίνδυνη παραλία της Ελλάδας και γι’ αυτό διαθέτει σχοινί ασφαλείας, από το οποίο κρατιούνται όσοι τολμούν να βουτήξουν, για να μην παρασυρθούν από τα ρεύματα και βρεθούν είτε στα ανοιχτά του Πελάγους είτε στα βράχια. 

Πλατιά Άμμος στην Κεφαλλονιά

Μια παραλία που θυμίζει εξωτικό προορισμό με μικρά λευκά βότσαλα που είναι τόσο μικρά που σε ορισμένα σημεία μοιάζουν με λευκή άμμο. 

Η πρόσβαση όμως είναι δύσκολη, αφού όσοι θέλουν να την επισκεφτούν πρέπει να κατέβουν 400 σκαλιά, πολλά από τα οποία είναι κατεστραμμένα, για να φτάσουν σε αυτή την απομονωμένη και ήρεμη παραλία. Οι απόκρημνοι βράχοι προκαλούν δέος αλλά συχνά συμβαίνουν κατολισθήσεις και η έξτρα προσοχή επιβάλλεται.

Κόκκινη Άμμος, Μάταλα στην Κρήτη

Η απομονωμένη ακτή στη Νότια Κρήτη ήταν η πρώτη παραλία των χίπηδων την δεκαετία του 1960 και από τις πιο γνωστές παραλίες γυμνιστών στον κόσμο. Για να την προσεγγίσει κάποιος χρειάζεται περίπου 20 λεπτά περπάτημα από  τα Μάταλα.

Όταν όμως πιάνουν δυνατοί άνεμοι τα νερά ξεπερνούν και τις ξαπλώστρες και μαζί με τα δυνατά ρεύματα που δημιουργούνται την καθιστούν μια από τις επικίνδυνες παραλίες.

Χορευτό στο Πήλιο

Η παραλία βρίσκεται μόλις 8 χλμ μακριά από το γνωστό χωριό της Ζαγοράς και είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της περιοχής με πεντακάθαρα νερά. Συνδυάζει βουνό και θάλασσα με πλούσια βλάστηση.

Τα κύματα που εμφανίζονται είναι πολύ μεγάλα και τα ρεύματα δυνατά, καθιστώντας το κολύμπι ένα όντως επικίνδυνο σπορ. 

Καλάμι στα Κύθηρα 

Η παραλία βρίσκεται κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος και έχει καταγάλανα και βαθιά νερά. Εντυπωσιακό σκηνικό αποτελούν τα πειρατικά κανόνια στο βυθό. 

Απαιτεί περίπου 15 λεπτά πεζοπορίας σε στενό μονοπάτι και καταρρίχηση πολύ απόκρημνων βράχων για να φτάσετε εκεί. Τα βράχια είναι πολύ γλιστερά και υπάρχει πιθανότητα να κάνει κανείς άλμα στο κενό για να βρεις το επόμενο πάτημά σου.

Η Ελλάδα προσφέρει ονειρικές εικόνες με τις αμέτρητες παραλίες της που μοιάζουν με σειρήνες που σε καλούν με το τραγούδι τους να πας κοντά τους. Ωστόσο, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να χρειαστεί να κλείσεις τα αυτιά σου για να γλιτώσεις από τα ανεξερεύνητα και βαθιά νερά τους που κρύβουν ομορφιές, παρέα όμως με πολλούς κινδύνους.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-5-pio-epikindynes-paralies-tis-elladas--voutate-me-diki-sas-efthyni.htm
Τυχαία Θέματα