Οι επενδυτές δεν «στοιχηματίζουν» σε πρόωρες μειώσεις επιτοκίων από την Fed

18:05 20/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Τα στοιχεία της Fitch Ratings, «βλέπουν» εταιρικές χρεοκοπίες για φέτος και μάλιστα με μια πιθανή αυξημένη τάση, τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ευρωζώνη, καθώς ο αντίκτυπος της αυστηρότερης πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα εξακολουθήσει να επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία.

Στην «προσγείωση» των προηγούμενων φιλοδοξιών,

τώρα προστίθεται ότι και οι επενδυτές δεν ποντάρουν σε μειώσεις επιτοκίων, από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) νωρίτερα από τον Μάϊο.

Επιπλέον, προβλέπεται μια πιο ρηχή περιστροφή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας από ό,τι προβλέπουν οι αμερικανικές αγορές.

Οι ελπίδες για μια διαφορετική στροφή από τις κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν εξαφανιστεί πλήρως, παρόλο αυτό, όπως ανακοινώνουν τα διεθνής μέσα το υψηλό κόστος δανεισμού θα εξακολουθήσει να επιβαρύνει τις εταιρείες μέχρι το 2024, καθώς η μάχη για τον πληθωρισμό έχει συνέχεια ακόμη. 

Παράλληλα ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο, Austan Goolsbee ανέφερε σχετικά, «ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ δεν θα δεσμευτεί μειώσεις επιτοκίων μέχρι ο πληθωρισμός πιάσει τον πολυπόθητο στόχο του 2%».

Σημειώνεται ότι, μόλις λίγες ημέρες πριν, το σενάριο για το «μέλλον» των επιτοκίων ήταν πολύ διαφορετικό από την πρόεδρο της  Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, αφού μιλώντας στο Bloomberg δήλωσε πως η Τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων.

Keywords
Αναζητήσεις
oi-ependytes-den-stoichimatizoun-se-proores-meioseis-epitokion-apo-tin-fed.htm
Τυχαία Θέματα