Πρωϊνό Σχόλιο: Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση για τη βραχυχρόνια τάση στο ΧΑ

08:40 4/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ακόμα κι αν ανησύχησαν κάποιοι επενδυτές για την πιθανότητα να πουλήσουν οι ξένοι θεσμικοί τάχα λόγω των πολιτικών εντάσεων, το σενάριο δεν περπάτησε. Μετά ήρθε η δημοσκόπηση της Pulse και το θέμα έληξε.

Έτσι κι αλλιώς η αγορά γνωρίζει ότι πωλητές ήταν οι Έλληνες τόσο χθες όσο και τις προηγούμενες ημέρες και το σενάριο μπορεί απλώς να έχει βοηθήσει να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο από μία καλύτερη αφετηρία. Μπορεί όμως να υπάρχουν άλλες ανησυχίες

απολύτως οικονομικής φύσης, όπως είναι η άνοδος του πετρελαίου που μπορεί να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων, παρόλο που η Fed και η ΕΚΤ επίσης, είναι αποφασισμένη να κάνει μειώσεις επιτοκίων φέτος. Το θέμα είναι το πότε θα ξεκινήσουν.

Η αγορά είχε ανάγκη από ειδήσεις και είχε χάσει ορμή από καιρό και καθώς έχουν αντληθεί πολλά κεφάλαια τελευταία, οι Έλληνες επενδυτές είχαν οδηγηθεί σε πωλήσεις που αύξησαν τη ρευστότητά τους. Η ρευστότητα αυτή δεν έχει ακόμα τοποθετηθεί και ενδεχομένως να αναζητούν καλύτερα σημεία εισόδου. Άλλωστε οι αγορές διορθώνουν και είναι μία φυσιολογική διαδικασία.

Με αυτό τον τρόπο όμως η αγορά έφθασε στα επίπεδα της πρώτης ισχυρής βραχυχρόνιας στήριξης. Θα αντέξει για να αποτελέσει ένα νέο σημείο εκκίνησης; Το θέμα είναι ότι το ΧΑ δεν έχει παρακολουθήσει καθόλου τον τρόπο με τον οποίο κινούνται ανοδικά οι διεθνείς αγορές, ενώ σπεύδει να ξεκινήσει πρώτη την διόρθωση και να ακολουθήσει κατά πόδας όταν αυτές υποχωρούν.

Σε επίπεδα στήριξης πλέον οι επενδυτές θα πρέπει να αναμετρηθούν με τις ανησυχίες τους και να καταλήξουν σε αποφάσεις, αν θα παραμείνουν και θα ενισχύσουν τις θέσεις τους ή αν θα μειώσουν κι άλλο τις τοποθετήσεις τους. Οι αποφάσεις τους θα καθορίσουν τη συνέχεια, γιατί οι στηρίξεις και οι αντιστάσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά το αποτέλεσμα των αποφάσεών τους.

Έτσι κι αλλιώς τα τεχνικά σημεία είναι σαν τα ρεκόρ των αθλητών. Υπάρχουν για να σπάνει κάποια φορά. Αλλά είναι πολύ πιο ευχάριστο να σπάει μία αντίσταση κι ένα ρεκόρ ανοδικά, παρά το αντίθετο.

Keywords
Αναζητήσεις
proino-scholio-krisimi-i-simerini-synedriasi-gia-ti-vrachychronia-tasi-sto-cha.htm
Τυχαία Θέματα