Σπανάκης: Στόχος ο μέσος μισθός να πάει στα 1.500 ευρώ το 2027

17:31 13/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Σπανάκης, σε συνέντευξή όπου τοποθετήθηκε, μεταξύ άλλων, και στον κατώτατο μισθό, δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι ο μέσος μισθός να πάει στα 1.500 ευρώ μέχρι το 2027.

«Καταρχάς να πούμε ότι εμείς παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό 650, είναι στα 780 και από την 1η Απριλίου θα έχουμε την τέταρτη αύξηση που θα είναι πάνω από 780 και θα ανακοινωθεί με

μια διαδικασία που προβλέπεται από τη συγκεκριμένη τροπολογία που καταθέσαμε. Θέλω να είμαι θεσμικός και όπως προβλέπεται, γιατί αυτή γίνεται μέσα από ένα διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, μια διαδικασία.

Αυτό το οποίο πρέπει να κρατήσουμε είναι το εξής, ότι έχουμε αύξηση του μέσου μισθού την τετραετία που πέρασε κατά 20%.

Σήμερα ο μέσος μισθός ξέρετε πόσο είναι. Είναι 1.259 ευρώ και δεν το λέει ο Σπανάκης ο υφυπουργός Εργασίας, το λέει το σύστημα Εργάνη που ήρθε και έβγαλε πόσο ο μέσος μισθός.

Ξέρετε ποιος ο στόχος μας, το 2027 ο μέσος μισθός να πάει στα 1.500 ευρώ. Ξέρετε ότι αυτή τη στιγμή βρήκαν δουλειά την τετραετία που πέρασε πάνω από 310.000 που ήταν στην ανεργία. Και αυτό γιατί έχουμε μια στοχευμένη πολιτική».

Μιλώντας για την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε πως «Ο πληθωρισμός και οι πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές και εισαγόμενες. Άρα λοιπόν, όσον αφορά την ακρίβεια που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και που βλέπουν, παρότι και εκεί έχουμε λάβει μια βεντάλια κοινωνικών μέτρων προστασίας των καταναλωτών, όπως για παράδειγμα το καλάθι του νοικοκυριού, πάνω από 1.300 προϊόντα που το επόμενο εξάμηνο θα έχουν πτώση στην τιμή, όπως είναι αυτή τη στιγμή έχουμε λάβει μέτρα, όπως έχουμε εντατικοποιήσει τους ελέγχους».

Keywords
Αναζητήσεις
spanakis-stochos-o-mesos-misthos-na-paei-sta-1500-evro-to-2027.htm
Τυχαία Θέματα