Στις 26 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων

10:45 25/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι από τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου θα ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ επισήμανε πως με τη δημιουργία της πλατφόρμας οι συνταξιούχοι θα μπορούν να «σώσουν» από 140 έως και 300 τον μήνα. Για τον κατώτατο μισθό, που θα ξεκινήσει από την 1η Απριλίου, ανέφερε ότι θα ξεπερνά τα 800 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η υπουργός Εργασίας, ανέφερε

για την πλατφόρμα των συνταξιούχων ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να μην χαθούν χρήματα από τις συντάξεις.

«Αύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την εργασία των συνταξιούχων, έτσι ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να παίρνουν όλη τους τη σύνταξη. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορούν να σώσουν από 140 μέχρι 300 ευρώ το μήνα. Το μόνο που θα κάνουν είναι μία αίτηση ηλεκτρονικά ή στον ΕΦΚΑ της περιοχής τους. Σήμερα, υπολογίζουμε ότι έχουμε 100.000 συνταξιούχους, οι οποίοι εργάζονται. Από αυτούς, οι 36.000 το δηλώνουν. Τους ανθρώπους πρέπει να τους βοηθήσουμε, τη σύνταξή τους την έχουν πληρώσει».

Ερωτηθείσα σχετικά με τον κατώτατο μισθό, η Δ. Μιχαηλίδου τόνισε ότι θα ξεπερνά τα 800 ευρώ και πρόσθεσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να δίνονται καλοί μισθοί στους εργαζόμενους. «Είναι η 4η συνεχόμενη αύξηση. Οι φορείς δεν έχουν καταθέσει ακόμα τις απόψεις τους. Ο κατώτατος μισθός θα αρχίζει από …8. Το στοίχημα είναι να έχουμε καλούς μισθούς. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η ανεργία είναι στο 8,9%».

Keywords
Αναζητήσεις
stis-26-fevrouariou-anoigei-i-platforma-gia-tin-ergasia-ton-syntaxiouchon.htm
Τυχαία Θέματα