Ταξίδι με γεμάτες βαλίτσες – και πολλές υποσχέσεις – σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο

08:44 22/1/2024 - Πηγή: Emea.gr

Σε ιστορικά υψηλά έκλεισε η Wall Street την περασμένη Παρασκευή και μπορεί η ελληνική αγορά να μην το εκμεταλλεύθηκε έχοντας μηνιαία κέρδη σχεδόν 3%, όμως τα νέα μπροστά κι όχι πίσω καθώς η εβδομάδα αυτή είναι πιθανόν η σημαντικότερη του Ιανουαρίου και θα προετοιμάσει την επιτυχία πολλών στρατηγικών σχεδιασμών της κυβέρνησης, των τραπεζών και ειδικά της Πειραιώς κι επίσης σημαντικών επιχειρήσεων, κυρίως της ΔΕΗ.

Ξεκινώντας

με τη ΔΕΗ, η Επιχείρηση έχει σημαντική επενδυτική ημερίδα και θα παρουσιάσει τα πλάνα της έχοντας στρατηγικό σχέδιο να μετεξελιχθεί στο μεγαλύτερο ενεργειακό ηγέτη των ΑΠΕ στην ευρύτερη περιοχή.

Η ΔΕΗ όμως και η ηγετική ομάδα του Διευθύνοντος Συμβούλου Γιώργου Στάσση, θα είναι και στη Νέα Υόρκη στη συνέχεια όπου το μεγάλο συνέδριο που έχει σχεδιάσει η JP Morgan.

Στην ελληνική αποστολή του συνεδρίου που διοργανώνει η ισχυρότερη τράπεζα στον κόσμο, και ηγείται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνονται οι μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες εισηγμένες και μη, μεταξύ των οποίων με αλφαβητική σειρά, οι Aegean Airlines, Alpha Bank, Attica Bank, ΔΕΗ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, Helleniq Enegry, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Lamda Development, Mytilineos, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Τράπεζα Πειραιώς, Titan και η Τράπεζα Κύπρου.

Μετέχουν επίσης και μη εισηγμένες μεγάλες εταιρείες με ηγετική παρουσία όπως η Grivalia Properties ελεγχόμενη από τη Fairfax του Πρεμ Γουάτσα, την Olympia Group του Πάνου Γερμανού και την PeopleCert του Βύρωνα Νικολαΐδη. Μετέχει επίσης η CVC Greece. Μετέχει επίσης η ηγεσία του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Η Πέμπτη 25η Ιανουαρίου είναι πολύ σημαντική ημέρα. Αυτό, καθώς η εκδήλωση του οίκου περιλαμβάνει ένα μοναδικό event τη συζήτηση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του CEO της JP Morgan, Jamie Dimon με κοινό τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων στον κόσμο, που θα μάθουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στην οικονομία της Ελλάδος. Θα παρακολουθούν διαχειριστές τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Θα υπάρχουν επίσης δύο πάνελ, ένα τραπεζικό όπου θα μιλήσουν οι επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς και ο Χρήστος Μεγάλου της Τράπεζας  Πειραιώς που θα καταφθάσει από Λονδίνο όπου είχε συναντήσεις για το placement. Επίσης θα βρεθεί ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank, ο Βασίλης Ψάλτης  της Alpha Bank και η Ελένη Βρεττού της Attica Bank.

Αλλά θα υπάρχει και δεύτερο πάνελ με εταιρίες στο χώρο των υποδομών, όπου θα μετέχουν οι επικεφαλής των ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΙΝΤΡΑΚΑΤ και Mytilineos. Ειδικά για την εταιρία Mytilineos, η μέρα συμπίπτει με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2023.

Η Wall Street μετά το ρεκόρ

Οι δείκτες της μεγαλύτερης αγοράς στον κόσμο πέτυχαν την περασμένη Παρασκευή ένα πρωτοφανές ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι δεν είχαν ξεκινήσει καλά τη χρονιά. Το ίδιο ισχύει και για τις 7 μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που έχουν φθάσει να συμμετέχουν με περίπου 30% στον δείκτη S&P 500.

Η εξάρτηση αυτή, είναι σημαντική, καθώς όταν 7 μεγάλες ανεβαίνουν ανεβαίνει και η αγορά, ενώ όταν υποχωρούν, η αγορά παρασύρεται χαμηλότερα. Ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε 1,2%, φτάνοντας πάνω από τις 4.800 μονάδες. Ο δείκτης των τεχνολογικών εταιριών Nasdaq κέρδισε 1,7%, και ο Dow Jones πρόσθεσε 1%, ή σχεδόν 400 μονάδες.

Έχουν μπροστά τους αυτή την εβδομάδα σημαντικά επιχειρηματικά νέα με ανακοινώσεις αποτελεσμάτων 2023, ενώ θα υπάρχουν νέα και από το δείκτη καταναλωτικών δαπανών, με τις αγορές όμως να έχουν προσαρμοστεί στην ιδέα, ότι οι μειώσεις επιτοκίων μπορεί να αργήσουν λίγο παραπάνω και δεν θα φθάνουν το 1,5% όπως πιστεύουν.

Μεταξύ όσων ανακοινώνουν αποτελέσματα που μπορεί να επηρεάσουν την αγορά, είναι μεγάλες εταιρίες όπως, η American Express και η Visa, ενώ αποτελέσματα ανακοινώνει μία από τις 7 μεγάλες τεχνολογικές η Tesla ενώ ανακοινώσεις έχει και η Netflix.

Keywords
νέα, λονδινο, βαλιτσες, νεα υορκη, ταξιδι, jp morgan, aegean airlines, alpha bank, attica bank, γεκ τερνα, εθνικη τραπεζα, τραπεζες, δεη, απε, morgan, aegean, alpha, attica, εχαε, γεκ, τερνα, eurobank, οπαπ, οτε, titan, κυπρος, properties, olympia, group, peoplecert, cvc, ceo, nasdaq, express, visa, tesla, netflix, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , αποτελεσματα πανελληνιων 2011, eurobank alpha, alpha eurobank, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, Καλή Χρονιά, τραπεζα πειραιως, τραπεζα κυπρου, αποτελεσματα, ελενη, εθνικη, εχαε, ηγεσια, κυπρου, οικονομια, πειραιως, τα νεα, aegean, aegean airlines, alpha, attica, ceo, cvc, eurobank, express, jp morgan, olympia, αγορα, απε, βυρωνα, γεγονος, γεκ τερνα, γεκ, δευτερο, υπαρχει, εβδομαδα, επιτυχια, εταιρια, ιδεα, ιδιο, ισχυει, μητσοτακης, μυλωνας, ομαδα, πεμπτη, ρεκορ, συζητηση, συνεχεια, σειρα, σχεδιο, τερνα, χερι, χρηστος, ψαλτης, group, αγορες, attica bank, εξαρτηση, properties, κυριακου, morgan, μπροστα, nasdaq, netflix, παυλος, peoplecert, tesla, titan, τραπεζα
Αναζητήσεις
taxidi-me-gemates-valitses--kai-polles-yposcheseis--se-nea-yorki-kai-londino.htm
Τυχαία Θέματα