Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή

09:08 22/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η εθελοντική ομάδα Global Shapers Thessaloniki Hub στα πλαίσια των δράσεών της, διοργανώνει το πρώτο community meetup, «Coffee with Shapers», με αντικείμενο «Κλιματική Αλλαγή: Πόσο ανθεκτική είναι η Θεσσαλονίκη;», στο Thessaloniki Tech Lab (Τσιμισκή 136), το Σάββατο 24/2, ώρα 17:00-20:00 και προσκαλεί όλους/ες τους ενδιαφερόμενους/ες να συμμετέχουν.

Η εκδήλωση αποσκοπεί

στο να γίνει συζήτηση με κρίσιμους φορείς της τοπικής κοινωνίας (panelists) για το παραπάνω ζήτημα, προσφέροντας την γνώση και την εμπειρία τους επί του θέματος, καθώς και να προαχθεί ένα κλίμα διαβούλευσης και επικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των συμμετεχόντων. Ακόμα, σκοπός είναι η ενίσχυση της ετοιμότητας της πόλης έναντι της κλιματικής αλλαγής.

Παρόντες στο panel θα βρίσκονται οι:Σπύρος Πέγκας, πρώην Αντιδήμαρχος Τουριστικής ανάπτυξης / Διεθνών Σχέσεων της WISE RAM SAΣτέλλα Ψαρροπούλου, Οικονομολόγος, MSc, PhD(c), υπηρεσιακό στέλεχος και υπεύθυνη του Γραφείου Αστικής Ανθεκτικότητας του Δήμου ΘεσσαλονίκηςΜιχάλης Σιούτας, Διδάκτορας Μετεωρολογίας ΑΠΘ στο Κέντρο Μετεωρολογικών Εφαρμογών ΕΛΓΑ αεροδρόμιο Μακεδονία ΘεσσαλονίκηςΙωάννης Παπαδόπουλος, COO (Γενικός Διευθυντής) της ENGAIA SA

Θα προηγηθεί επίσημος χαιρετισμός από τον πρώην Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Ιωάννη Μπουτάρη τον οποίο θα διαβάσει η αρχιτέκτων και πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:Ενημερωτικές παρουσιάσεις από ειδικούς του κλάδουΔιαδραστικές διαβουλεύσεις με τους PanelistsQ&A για το κοινόNetworking session μεταξύ των συμμετεχόντων και των διοργανωτών/καλεσμένων

Μήνυμα ομάδας: «Ανυπομονούμε να συμμετέχεις στην προσπάθειά μας να ανακαλύψουμε νέες ιδέες για την πόλη μας μαζί! Είτε είσαι φοιτητής, επαγγελματίας, ή ευαισθητοποιημένος πολίτης, η φωνή σου μετράει στον σχηματισμό του μέλλοντός μας».

Πληροφορίες

Ημερομηνία: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Ώρα: 17.00 – 20.00

Τοποθεσία: Thessaloniki Tech Lab (Τσιμισκή 136)

Η δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει εδώ: Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής

Keywords
Αναζητήσεις
thessaloniki-anoichti-ekdilosi-gia-tin-klimatiki-allagi.htm
Τυχαία Θέματα