Τουλάχιστον 14 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από την ένοπλη επίθεση σε πανεπιστήμιο της Πράγας

Ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης στο πανεπιστήμιο του «Καρόλου» το μεσημέρι της Πέμπτης, αναφέρει ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 20 έχουν τραυματιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες Διεθνών Πρακτορείων, ο 24χρονος δράστης έπεσε νεκρός από πυρά της τσέχικης αστυνομίας. Ωστόσο, δεν δίνεται ακόμα ο ακριβής αριθμός των τραυματιών, ή το αν βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση κάποιοι από αυτούς.

«Μείνετε ενωμένοι σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο Τσέχος πρωθυπουργός , Πατρ Παβέλ,, δήλωσε το πρωί της

Παρασκευής ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν ενωμένοι και να μη δίνουν αξία σε ανακριβείς πληροφορίες.

«Αγαπητοί φίλοι, παρακαλώ προσεγγίστε την τραγωδία που συνέβη χθες στη (Σχολή Τεχνών του Πανεπιστημίου Charles) με ευαισθησία και περίσκεψη. Πολλοί άνθρωποι έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα και φίλους, το βάθος του πόνου και της θλίψης τους είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς.

Επίσης, από σεβασμό προς αυτούς, παρακαλούμε να απέχετε από γρήγορες κρίσεις και να μην διαδίδετε μη επαληθευμένες πληροφορίες. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα και είναι προς το συμφέρον όλων να διευκρινιστούν και να διερευνηθούν οι παραμικρές λεπτομέρειες για το τι συνέβη χθες και τι οδήγησε σε αυτό.

Για άλλη μια φορά, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν ενεργά χθες για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξουν άλλα θύματα – την αστυνομία, τους παραϊατρικούς και όλους τους άλλους.

Ευχαριστώ επίσης τα μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν την τραγωδία και αναφέρουν με ευαισθησία και επαγγελματισμό, με σεβασμό στα θύματα, τους αγαπημένους τους και το έργο όλων των συνιστωσών του ολοκληρωμένου συστήματος διάσωσης.

Η χθεσινή άγρια ​​επίθεση επηρέασε ολόκληρη την κοινωνία μας, διανύουμε μια οδυνηρή και θλιβερή στιγμή, η σκέψη μας είναι σε αυτούς που επλήγησαν άμεσα από τη χθεσινή τραγωδία.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση μαζί. Παρακαλώ μείνετε ενωμένοι σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση».

Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του BBC, o δράστης ήταν άτομο ψυχικά διαταραγμένο με αυτοκτονικές τάσεις. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 24χρονος «εμπνεύστηκε» την επίθεση από άλλες, αντίστοιχες, στο εξωτερικό, χωρίς να αναφέρονται περαιτέρω πληροφορίες.

Keywords
Αναζητήσεις
toulachiston-14-nekroi-kai-dekades-travmaties-apo-tin-enopli-epithesi-se-panepistimio-tis-pragas.htm
Τυχαία Θέματα