Στιγμές εξεταστικής | Το τελευταίο μάθημα

Αν νομίζεις ότι αυτό που είχες στις εξεταστικές ήταν άγχος & όχι...αφασία, έλα να με βρεις (θα με θυμηθείς) όταν θα δίνεις το τελευταίο σου μάθημα! Αυτή ήταν η 1η από τις 2 διαπιστώσεις που έκανα στις 27 Αυγούστου λίγο πριν μπω να δώσω το τελευταίο μου μάθημα. Η 2η ήταν τι πάει να πει τελικά άγχος!
Αν και όλα είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο βράδυ όπου ακόμη και στον ύπνο μου έβλεπα αυτά που διάβαζα. Το πρωί ξύπνησα πολύ νωρίτερα με σφίξιμο στο στομάχι και με μια βιασύνη να πάω στη σχολή, μην τυχόν και αργήσω (2 ώρες νωρίτερα έφτασα!). Πριν μπω νόμιζα ότι ήθελα κάθε 5 λεπτά να πάω τουαλέτα,
το στομάχι σφιγμένο και το πόδι μου να μην σταματάει να ανεβοκατεβαίνει. Φυσικά, μπήκα πρώτη να πιάσω θέση και μετά ήρθαν τα θέματα στα χέρια μου. Πριν ακόμη τα δω είχα παγώσει. Άσχετα που τελικά συνειδητοποίησα ότι σίγουρα θα περνούσα έστω και με τη βάση. Έπεσα με τα μούτρα στο γραπτό μου και εκείνη τη στιγμή ήμουν μόνο εγώ μέσα στο αμφιθέατρο που μετά από 8 χρόνια έδινα το τελευταίο μου μάθημα…
Και κάπου εκεί πέρασε από το μυαλό μου ότι αυτή ίσως και να είναι η τελευταία μου φορά που δίνω σε εξεταστική. Η αλήθεια είναι ότι μια ανατριχίλα τη νιώθεις! Μάλλον από χαρά! Και σε εκείνο το σημείο αποφάσισα πως αν τελικά είναι η τελευταία μου φορά, τουλάχιστον να φύγω πανηγυρικά και όχι απλώς περνώντας με τη βάση!
Τριγύρω είχα τις φίλες μου που και για εκείνες ήταν το τελευταίο τους μάθημα. Εννοείται πως και τους βοήθησα και προσπάθησα να δώσω ό,τι καλύτερο μπορούσα στο γραπτό μου. Άλλωστε ήταν ή τότε ή... τον Ιούνιο!
Όταν παρέδωσα το γραπτό μου θυμάμαι ότι χαμογελούσα (αδιευκρίνιστο το αίσθημα) και μόλις βγήκα από την αίθουσα και πήρα τη μαμά μου, έβαλα τα κλάματα. Η ανακούφιση που νιώθεις στο τέλος είναι πραγματικά απερίγραπτη! Ακόμη και τώρα όταν θυμάμαι εκείνη την ημέρα κάτι σαν σφίξιμο με πιάνει, αλλά σκέφτομαι πόσο ωραίες τελικά ήταν όλες οι προηγούμενες φορές που μπήκα να δώσω. Δε νομίζω να τις άλλαζα! Γι’αυτό χαλάρωσε...μέχρι το τελευταίο μάθημα έχεις ακόμη!

Της Έλενας ΚουσίδουΑπόφοιτος ΟΔΕ, Παν.Μακ.
Keywords
Τυχαία Θέματα