Oε, οε, πρωτάθλημα μες στο Παλέ

Τρία χρόνια πριν, ο Παναθηναϊκός έπαιρνε το 31ο πρωτάθλημα της ιστορίας του μέσα στο ΣΕΦ με 69-76, μετά από ένα ματς που διήρκησε 4 ώρες και διεκόπη οριστικά ένα λεπτό σχεδόν πριν τη λήξη του!
Ο Παναθηναϊκός, 11 χρόνια μετά το διπλό του τίτλου στο ΣΕΦ (1999), κατέκτησε το 8ο σερί του πρωτάθλημα,
με κορυφαίο τον σπουδαίο Μάικ Μπατίστ και μία περιφέρεια που πετούσε φωτιές (8 τρίποντα), σαν σήμερα 6 Ιουνίου του 2010.

Τη χρονιά εκείνη ο Παναθηναϊκός κατέκτησε την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο με ρεκόρ, καθώς είχε παθητικό μόλις μία ήττα (23-1). Στα πλέι οφ «σκούπισε» τον Πανιώνιο με 2-0 (92-57, 107-59) και στη συνέχεια τον Πανελλήνιο με 3-0 (88-58, 75-73, 75-65).

Φθάνοντας στους τελικούς με τον Ολυμπιακό, πήρε το πρώτο παιχνίδι διαλύοντας τους Πειραιώτες με 73-54, έχασε το δεύτερο στο ΣΕΦ με 79-72 και έφθασε στο 2-1 άνετα, κερδίζοντας στο Ο.Α.Κ.Α. με 79-70.

Ο τέταρτος τελικός που έκρινε τον τίτλο, διήρκησε τέσσερις ώρες! Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τα παλικάρια του έδειξαν τεράστια ψυχικά αποθέματα και απέδειξαν στο γήπεδο ποια είναι η κορυφαία ομάδα.

Το παιχνίδι έπρεπε να ξεκινήσει στις 21:45, αλλά τελικά άρχισε στις 22:20, λόγω επεισοδίων από τους οπαδούς των γηπεδούχων που δε σταματούσαν να πετούν κροτίδες και κάθε λογής αντικείμενα στον πάγκο του Τριφυλλιού.

H συντριπτική ανωτερότητα του Παναθηναϊκού έκανε τους ανεγκέφαλους της εξέδρας να τινάξουν το ματς στον αέρα, με το τρίτο δεκάλεπτο να διακόπτεται για μία ώρα και στη συνέχεια να γίνεται οριστική διακοπή του αγώνα, μαζί με 11 συλλήψεις.

Ο τεράστιος ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έπαιζε σε όλο το παιχνίδι πέντε εναντίον... οχτώ (32-12 οι βολές, με τους Βορεάδη, Γκόντα και Κορομηλά να κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τους γηπεδούχους μέσα στον αγώνα), χωρίς να κάνει ζέσταμα σε κανένα από τα δύο (ή μάλλον τρία ημίχρονα με αυτό της διακοπής), αδιαφόρησε για τα αίσχη, αλλά αγωνιζόμενος με πάθος, συγκέντρωση και οργάνωση δεν απάντησε ποτέ στις προκλήσεις του Τεόντοσιτς και των λοιπών.

Ο Παναθηναϊκός ΤΑΠΕΙΝΩΣΕ τον Ολυμπιακό, με έναν εξωπραγματικό Μπατίστ, τον Σπανούλη να βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα και τον Νίκολας να ακολουθεί από κοντά. Όσο για το κοουτσάρισμα των Ομπράντοβιτς - Ιτούδη, ήταν υποδειγματικό, με τη νίκη να έρχεται πανάξια και άπαντες στην ομάδα να τραγουδούν «οε, οε, πρωτάθλημα μες στο Παλέ».

1'05'' πριν τη λήξη του ματς, με το σκορ στο 69-76 και τον Τεόντοσιτς να χάνει το τρίποντο που επιχείρησε, τα αντικείμενα άρχισαν να πέφτουν πάλι βροχή. Ο Παναθηναϊκός αποσύρθηκε στα αποδυτήρια και ο Βορεάδης έληξε οριστικά το ματς, με τον αγώνα να κατοχυρώνεται με 20-0 υπέρ του Τριφυλλιού.

Η σειρά των τελικών έληξε με 3-1 και ο Παναθηναϊκός στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος για 31η φορά στην ιστορία του.

Η ώρα των φετινών τελικών πλησιάζει και οι «πράσινοι» έχουν αποδείξει πως αν υπάρχει μία ομάδα που ξέρει πώς να «σπάει» έδρες και να κατακτάει μαγικά πρωταθλήματα, δεν είναι άλλη από τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 2, Πεν 7(1), Τσίλντρες 10, Βούισιτς, Βασιλόπουλος, Μπουρούσης 15, Μπέβερλι 1, Κλέιζα 11(2), Μαυροκεφαλίδης 4, Τεόντοσιτς 10, Σχορτσιανίτης 9

Παναθηναϊκός: Σερμαντίνι, Τέπιτς 3(1), Σπανούλης 15(3), Περπέρογλου, Μπατίστ 20, Φώτσης 2, Γιασικεβίτσιους 6, Νίκολας 13(2), Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 7, Καλάθης
Keywords
Τυχαία Θέματα