Pio psixremi h Makampi

Επίδειξη μπάσκετ στο ΟΑΚΑ με νικήτρια την Μακάμπι που ήταν πιο ψύχραιμη στην παράταση ενός συγκλονιστικού παιχνιδιού. Τελικό σκορ 92-94.

Παναθηναϊκός και Μακάμπι απέδειξαν γιατί είναι διαχρονικά οι δύο καλύτερες ομάδες μπάσκετ στην Ευρώπη. Έπαιξαν παθιασμένα, με τους γηπεδούχους να είναι ανώτεροι στις δύο πρώτες περιόδους και τη Μακάμπι καλύτερη στην τρίτη. Ο Εξάστερος αντεπιτέθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο, ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση.

Τρία στοιχεία έλειψαν από τον Παναθηναϊκό. Πρώτον, η καλή άμυνα που
έπαιξε στο πρώτο ματς. Κατά διαστήματα οι παίχτες της Μακάμπι έδειχναν ανίκητοι κάτω από τη ρακέτα. Δεύτερον, η αυτοσυγκέντρωση και η αλτικότητα στα ριμπάουντ. Έδωσαν πολλές φορές το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους για δεύτερη σερί επίθεση. Τέλος, ήταν εκνευριστικά άστοχος στις βολές, δείγμα του άγχους που είχαν οι παίχτες του Ομπράντοβιτς.

Για την ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ τι να πρωτογράψουμε… Κόχλαζε το Ολυμπιακό Στάδιο από 20.000 φιλάθλους που «κατέθεσαν» τα λαρύγγια τους στις κερκίδες και στο τέλος χειροκρότησαν τους παίχτες και το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού, αλλά και τη νικήτρια Μακάμπι.

Αντι-Παναθηναϊκή μετάδοση από NOVA

Ακόμα και κάποιος που δεν ασχολείται έχει καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται ο Παναθηναϊκός από την ψηφιακή τηλεόραση. Ναι, οι Σχορτσιανίτης και Παπαλουκάς είναι Έλληνες, όμως το παιχνίδι είναι ανάμεσα σε μία ελληνική και μία ισραηλινή ομάδα. Το παρακολουθούσαν Έλληνες φίλαθλοι, κυρίως του Παναθηναϊκού, και όχι οι συγγενείς του... Σόφο και του... Θόδωρου. Δεν είναι δυνατόν οι μεταδόσεις να έχουν ρόλο μάνατζερ των αντιπάλων παιχτών, όσο καλές σχέσεις και αν έχουν αυτοί με τον σπίκερ.

Και κάτι ακόμα. Ο Παναθηναϊκός δεν έμεινε κοντά στο σκορ γιατί ήταν «τυχερός σε παιχνίδι τριπόντων». Ο Παναθηναϊκός ήταν εύστοχος σε τρίποντα, τα περισσότερα ελεύθερα, τα οποία έβγαιναν έπειτα από συνδυασμούς που αν ο σπίκερ αντιλαμβανόταν θα γινόταν προπονητής αντί να ζαλίζει τα αυτιά των θεατών.

Δεν έχει τελειώσει τίποτα

Πρώτα απ’ όλα επειδή γίνεται σύγκριση μεταξύ της φετινής σειράς με την περσινή του ΟΣΦΠ με την Σιένα, να ξεκαθαρίσουμε πως οι Ιταλοί δεν έχουν καμία σχέση με τη Μακάμπι. Οι ισραηλινοί είναι μία από τις μεγαλύτερες μπασκετικές δυνάμεις και μία ήττα από αυτούς είναι φυσιολογικότατη και μέσα στο πρόγραμμα.

Η έδρα τους είναι πράγματι από τις πιο δύσκολες της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός, όμως, του Ομπράντοβιτς, του Διαμαντίδη, του απίστευτου σήμερα Σάρας, του Μπατίστ έχει αποδείξει και με το παραπάνω πως δεν καταλαβαίνει από έδρες. Κρισιμότερο από τα δύο παιχνίδια είναι το αμέσως επόμενο. Αν η Μακάμπι νικήσει τότε η ψυχολογία θα γύρει επικίνδυνα προς το μέρος τους. Αν, όμως, νικητής φύγει ο Παναθηναϊκός τότε δεν αποκλείεται να κερδίσει και στο τέταρτο ματς (ό,τι δηλαδή είχε κάνει και το 2009 στη Σιένα).

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 43-41, 58-61, 83-83, 92-94
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2 (2/4βολ.,
Keywords
Τυχαία Θέματα