«Αφιερωμένο σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή»

Το κείμενο του PaoAbroad με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου...
Οι Panthinaikos Supporters Abroad δημοσίευσαν στην επίσημη ιστοσελίδα τους paoabroad.com ένα κείμενο με αφορμή την επέτειο της «έκρηξης» της Επανάστασης του 1821.

«Είχα δυο αγάλματα» «περίφημα, μια γυναίκα κι ένα βασιλόπουλο, ατόφια - φαίνονταν οι φλέβες, τόση εντέλειαν είχαν. Όταν χάλασαν τον Πόρο, τα΄ χαν πάρει κάτι στρατιώτες, και στ΄ Άργος θα τα πουλούσαν κάτι Ευρωπαίων· χίλια τάλαρα γύρευαν...Πήρα τους στρατιώτες,
τους μίλησα: Αυτά, και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε να βγουν από την πατρίδα μας. Γι΄ αυτά πολεμήσαμε»

Απομνημονεύματα Στρατηγού Μακρυγιάννη

25η Μαρτίου 1821 – 25η Μαρτίου 2013. Μια τεράστια ημέρα για τον Ελληνισμό αλλά και την ανθρωπότητα. Μια ημέρα που γιορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου υπάρχει Ελληνική παρουσία, Ελληνική φωνή...

Σαν σήμερα άναψε η σπίθα της ελευθερίας και οδήγησε σε μια νέα Ελλάδα αλλά και έναν καλύτερο κόσμο γιατί ενέπνευσε και σηματοδότησε μια σειρά από ανάλογες προσπάθειες ανατροπής και αυτοδιάθεσης σε ολόκληρη τη γη.

Η ανθρωπότητα οφείλει πολλά στην αρχαία Ελλάδα, αυτό είναι πασίγνωστο.

Οφείλει όμως πολλά ΚΑΙ στην νεώτερη Ελλάδα και αυτοί που έχουν στοιχειώδεις ιστορικές γνώσεις, καλό θα ήταν, να μην το λησμονούν ούτε να το θυμούνται εθιμοτυπικά κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, σε ταπεινές ή μεγαλειώδεις παρελάσεις και εορτασμούς.

- Αφιερωμένο σε όσους πολέμησαν και θυσιάστηκαν ανιδιοτελώς δίνοντας λαμπρό ιστορικό παράδειγμα.

- Αφιερωμένο σε όσους συνεχίζουν να πολεμούν και να αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή εκείνων των ιδανικών.

- Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες αλλά και σε όσους σκέπτονται Ελληνικά !

Panathinaikos Supporters Abroad.
Keywords
Τυχαία Θέματα