Ανοίγει ο δρόμος για το ΜΟΥΣΕΙΟ του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Δε νοείται σύλλογος μεγέθους του Παναθηναϊκού, να μην στεγάζει την ιστορία των τμημάτων του σε μουσείο...
Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρωτοπόρος σύλλογος του ελληνικού αθλητισμού, ο Όμιλος που έχει πανηγυρίσει τους περισσότερους επίσημους τίτλους σε ομαδικό επίπεδο σε όλα τα σπορ.

Δε νοείται σύλλογος μεγέθους Παναθηναϊκού,
να μην εκθέτει την Ιστορία του σε ένα μουσείο προσβάσιμο προς το κοινό.

Ο χαρακτήρας ενός συλλόγου είναι η Ιστορία του. Είναι το χρώμα της φανέλας, είναι το σύμβολό του, είναι τα τρόπαια, οι κούπες, οι διακρίσεις, είναι οι χαμένοι τελικοί, οι αθλητές, οι παράγοντες και οι οπαδοί, είναι το κοινωνικό έργο, οι πρωτοπορίες.

Το «καλύτερο προπονητικό κέντρο της χώρας», όπως διαφήμιζαν τα ΜΜΕ την Παιανία, στέγαζε το μουσείο της ΠΑΕ. Ένα μουσείο που φιλοξενούσε ποδοσφαιρικά εκθέματα, το οποίο δεν διαφημιζόταν στο απλό κοινό όπως θα περίμενε κανείς, συνήθως ήταν προσβάσιμο σε επισήμους, αθλητές, παράγοντες, σχολεία αλλά όχι στο απλό φίλαθλο κοινό· στον μπαμπά που θέλει να δείξει στον γιο τι θα πει Παναθηναϊκός.

Η αποχώρηση από την Παιανία σηματοδοτεί μία ιστορική ευκαιρία να αποκτήσει το Τριφύλλι ΜΟΥΣΕΙΟ ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Όχι μόνο της ΠΑΕ, αλλά ολόκληρου του Συλλόγου. Το μόνο που χρειάζεται είναι μεράκι, όρεξη και αγάπη για τον Παναθηναϊκό. Τίποτα άλλο.

Μόνο και μόνο το γεγονός πως το κέντρο θα φέρει το όνομα του Ιδρυτή του Παναθηναϊκού Γιώργου Καλαφάτη σκορπάει ρίγη συγκίνησης και δείχνει πως υπάρχει η διάθεση για τη διασφάλιση της Παναθηναϊκής Ιστορίας και για τη διδαχή-μεταβίβασή της στη νεότερη γενιά.

Το ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ θα μπορούσε, αν φυσικά υπάρχει η δυνατότητα και ο απαραίτητος χώρος, να στεγαστεί αρχικά στο προπονητικό κέντρο του Κορωπίου, και ακολούθως, όταν μελλοντικά θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα να μεταφερθεί στην πόλη του Παναθηναϊκού, στην Αθήνα, και γιατί όχι, στο νέο γήπεδο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Keywords
Αναζητήσεις
μουσειο παναθηναικου παιανια, βασιλαρας sport fm
Τυχαία Θέματα