Χαρά: Απαγορεύεται!

Στο 2-2 με τον Αστέρα Τρίπολης έμεινε ο Παναθηναϊκός, οι φίλαθλοι του οποίου απαγορεύεται να χαρούν, ακόμα και όταν η ομάδα τους αξίζει τη νίκη.
Ο Χάρης Μαυρίας δεν έκανε το 1-3 στο 92' και επειδή η μπάλα τιμωρεί (ή για την ακρίβεια... ο Γιάχος τιμωρεί) ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το 2-2 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Περόνε στις καθυστερίσεις του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος
στο γήπεδο, πέτυχε δύο όμορφα τέρματα με τον Ιμπραΐμ Σισοκό (το δεύτερο γκολάρα), όμως πλήρωσε το θέατρο του παραλόγου που ζει κάθε «πράσινος» φίλαθλος από την αρχή της περιόδου. Ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ βρήκε την μπάλα με το χέρι, χάνοντας την ισορροπία του, ο Γιάχος με ευκολία έδειξε την άσπρη βούλα και ο Περόνε εκτέλεσε τον Καρνέζη.

Όσον αφορά τον διαιτητή της αναμέτρησης, πρέπει να υπογραμμίσουμε πως ήταν τραγικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι «πράσινοι» δεν διαμαρτύρονται μόνο για το πέναλτι, αλλά για όλη του την εικόνα στο παιχνίδι. Έκανε σημαντικά και καθοριστικά λάθη, όσο το ματς είχε μετατραπεί σε κατς, εξαιτίας της ανοχής του διαιτητή στα σκληρά μαρκαρίσματα. Ειδικά ο Σισοκό δεχόταν την μία κλωτσιά μετά την άλλη, υπό το ατάραχο βλέμμα του Γιάχου.

(διαβάστε εδώ τους διαλόγους που φέρεται πως έκαναν για τον Γιάχο οι Μπέος και Μαρινάκης, όπως έχουν καταγραφεί στις κασέτες της ΕΥΠ)

Το «κρίμα» το μεγάλο δεν είναι τόσο για τους δύο υπερπολίτιμους βαθμούς που χάθηκαν χωρίς λόγο και αιτία, αλλά κυρίως για τον απίστευτο κόσμο του Παναθηναϊκού που ταξίδεψε στην Τρίπολη, δημιούργησε μία πολύ όμορφη ατμόσφαιρα, για να γευτεί τελικά άλλη μία πίκρα.

Από τους «πράσινους» ξεχώρισαν για την απόδοσή τους, πλην του Σισοκό που ήταν ασταμάτητος και «χόρευε» συνεχώς τους αντιπάλους του, τόσο ο Γιοχέι Καζιγιάμα που έδειξε πως θα προσφέρει πολλά μέχρι το τέλος της περιόδου, αλλά και αυτό το θηρίο που ονομάζεται Πάπε Σο, ο οποίος με τις εμφανίσεις του δείχνει ικανός να «σβήσει» το κενό που άφησε ο Σιμάο το καλοκαίρι.

Υ.Γ. Αν ποτέ ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε ομάδα του «ερυθρόλευκου άρματος» υποπέσει σε πέναλτι παρόμοιο με το σημερινό και ο διαιτητής το δώσει στο 94', τότε θα σημαίνει πως πλησιάζει η συντέλεια του κόσμου...

Αστέρας: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Πιπίνης (46' Φορμίκα), Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Ουσέρο (76' Έγκον), Αλβάρεζ, Ράγιος, Ντε Μπλάσις (62' Κάφα), Περόνε, Ναβάρο.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Μπουμσόνγκ, Βελάσκες (46' Τριανταφυλλόπουλος), Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βιτόλο, Σο, Καζιγιάμα (66' Φουρλάνος), Ζέκα (92' Μαυρίας), Σισοκό, Τοτσέ.
Keywords
Τυχαία Θέματα