Είπατε κάτι για τον Πεσέιρο;

Όταν η Μπράγκα αποκλείει την Ουντινέζε η σύγκριση Πεσέιρο με Τεν Κάτε και Φερέιρα είναι μέρος της γνωστής προπαγάνδας. Τι γίνεται όταν χάνει 0-2 από την Κλουζ;Ο βοηθός στη Ρεάλ Μαδρίτης Πεσέιρο ήρθε ως «κυρίαρχος των ντέρμπι». Στον βοηθό σε Μπάρτσα και Τσέλσι Τεν Κάτε (με δύο τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ, τον έναν κερδισμένο) κόλλησαν την ταμπέλα «βοηθός» ως κάτι το υποτιμητικό...
Τα γραπτά μένουν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη ίσως δύναμη του γραπτού λόγου. Και στην προκειμένη περίπτωση μένει η
χαρά... πεντάχρονου που έβγαλαν συντάκτες της εφημερίδας Derby, μετά την πρόκριση του Πεσέιρο επί της Ουντινέζε. Τώρα, βέβαια, που ο προπονητής που έφερε το χάος στον Παναθηναϊκό κατάφερε και έχασε μέσα στο σπίτι της Μπράγκα 2-0 από κάποια Κλουζ, οι γνωστοί διχαστές... μαγκώνονται.

Για να συνειδητοποιήσουμε το μέγεθος της Κλουζ, της ομάδας που διέλυσε τον αντικαταστάτη του Ζαρντίμ στον πάγκο της Μπράγκα, τον Ζoσέ Πεσέιρο, απλώς να σημειώσουμε πως ο ακριβότερος παίκτης της είναι ο… Παντελής Καπετάνος.

Ο τρόπος με τον οποίο όσοι επιχειρούν να φέρουν την καταστροφή στον Παναθηναϊκό, χειρίζονται στατιστικά αποτελέσματα, νίκες και ήττες ομάδων προκειμένου να βγάλουν συμπεράσματα που τους βολεύουν, είναι εξωφρενικός.

«Ο Ζοζέ Πεσέιρο καταστρώνει απερίσπαστος τα πλάνα του για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπράγκα» έγραφε όλο χαρά ο Στέφανος Λοΐσιος πριν λίγες ημέρες (διαβάστε εδώ για τον πρώην υπάλληλο της ΠΑΕ), προκειμένου α) να «κράξει» τον μισητό προς την εφημερίδα Χενκ Τεν Κάτε (ο οποίος έκανε το έγκλημα να είναι ο πρώτος προπονητής της πολυμετοχικότητας, οπότε πολύ απλά ΕΠΡΕΠΕ να πολεμηθεί), β) να δημιουργήσει κλίμα κατά του Ζεσουάλδο Φερέιρα που δεν μπόρεσε να αποκλείσει την δεύτερη στην Ισπανία Μάλαγα.

Η περίπτωση Πεσέιρο (ή αλλιώς Πεσέιρος όπως αποκαλούσε τον προπονητή το Derby, όταν τον είχε κλείσει ο Παναθηναϊκός -διαβάστε εδώ) είναι ιδανική για να μελετήσουμε πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται η φυλλάδα την έννοια «στήριξη».

1) Επί Πεσέιρο ο Παναθηναϊκός έπαιξε το χειρότερο επιθετικά ποδόσφαιρο της σύγχρονης ιστορίας του (δεν είχε ξαναβάλει λιγότερα γκολ μέσα σε 30 ολόκληρες σεζόν). Υπέστη την επέπειο των 100 ετών από την ίδρυσή του ντροπιαστικές ήττες και έχασε το πρωτάθλημα σε δύο ύποπτα για στημένα (σύμφωνα με ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς) ματς. Κι όμως! Καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν 2007-08 η εφημερίδα του Κώστα Γκόντζου στήριζε τον προπονητή και ποτέ δεν δέχτηκε πως είχε κάνει λάθη. Ούτε καν στην περίπτωση του παραγκωνισμένου χωρίς λόγο Σωτήρη Νίνη.

Φέτος; Η λέξη «στήριξη» εξαφανίστηκε από το λεξιλόγιο του Derby. Ευθύνες Φερέιρα από την τρίτη μόλις αγωνιστική. Τακτικές που δείχνουν πως για κάποιον λόγο που μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν, οι άνθρωποι της εφημερίδας επιθυμούν να «σκάσει» ο Παναθηναϊκός και να μην καταφέρει να βγει ζωντανός από τη μάχη που δίνει. Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από την Μάλαγα. «Μίκρυνε ο Παναθηναϊκός». Ο Παναθηναϊκός αποκλείεται από τα «τσεκούρια» της Ρέιντζερς. Π
Keywords
Τυχαία Θέματα