«Έτσι πήγαν να στήσουν το Μακάμπι – Ολυμπιακός»

Διαβάστε όσα κατέθεσε μάρτυτας στον ειδικό εφέτη ανακριτή σχετικά με την φερόμενη προσπάθεια των Μπέο και Μαρινάκη να δωροδοκήσουν τον Ιταλό διαιτητή που σφύριξε το Μακάμπι – Ολυμπιακός.

Οι αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ και τις εκπομπής «Δίκη» για το παρασκήνιο που δρα ανενόχλητο στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν έχουν τελειωμό. Έτσι, στην εκπομπή της Δευτέρας (15/10) ήρθε στο προσκήνιο η κατάθεση προστατευόμενου μάρτυρα στον ειδικό εφέτη Γιώργο Καλόφωνο, ο οποίος εξηγεί πως οι Αχιλλέας Μπέος
και Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται πως προσέγγισαν τον διαιτητή που σφύριξε το Μακάμπι – Ολυμπιακός για να τον δωροδοκήσουν, μέσω του Γιώργου Δαλούκα.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας υποστηρίζει:

«Εκείνο το οποίο προκύπτει αναμφισβήτητα, εκτός και εάν όλα τα έκαναν αυτοί εν αγνοία του Βαγγέλη Μαρινάκη χρησιμοποιώντας το όνομά του και δυσφημώντας τον οπωσδήποτε, είναι ότι ο Μπέος τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στις απομαγνητοφωνήσεις που έχουν σχέση με το παιχνίδι Μακάμπι-Ολυμπιακός τον Ιούλιο του 2010, προσπάθησε συνεργαζόμενος με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να δωροδοκήσει τον Ιταλό διαιτητή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, αλλά δεν το κατάφερε.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης χωρίς να ενημερώσει τον Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος τον είχε φέρει σε επαφή με τον διαιτητή Γιώργο Δαλούκα, με τον οποίο ήσαν φίλοι και κατοικούσαν μαζί στο Βόλο, συμφώνησε αντί 200.000 ευρώ να δωροδοκήσει τον Ιταλό διαιτητή με τον οποίο όπως έχει δημοσιοποιηθεί ο Δαλούκας ήταν μαζί στα σεμινάρια των διαιτητών της UEFA, κοιμόντουσαν στο ίδιο δωμάτιο και ήταν φίλοι, αλλά ο Δαλούκας κορόιδεψε τον Μαρινάκη και ο Ιταλός διαιτητής δεν δωροδοκήθηκε με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην κερδίσει την Μακάμπι, να αποκλειστεί από τα Κύπελλα Ευρώπης, χάνοντας ποσό το οποίο με τους πιο μέτριους υπολογισμούς πλησιάζει τα 10.000.000 ευρώ».
Στην ίδια εκπομπή, οι συντελεστές της ενημέρωσαν τον υφυπουργό του αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη (αυτοαποκαλούμενο και ως καθηγητή της αλητείας) για τις παρανομίες στην αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, αλλά και στις εκλογές της ΕΠΟ. Ο πρώην προπονητής για τον οποίο ο ΟΣΦΠ είχε εκδώσει ανακοίνωση αναφέροντας την περίφημη Ιωαννίδεια μαφία, αντί να απαντήσει, πέταξε το μικρόφωνό του και αποχώρησε!
Keywords
Τυχαία Θέματα