Η... καλοδιαχείριση και ο Οντεμβίγκι

Όσο η «αυλή» χαρακτήριζε «κακοδιαχείριση» τους παικταράδες του double 2010, οι Κωνσταντόπουλος/Γόντικας φόρτωναν τον Παναθηναϊκό με υπέρογκα συμβόλαια παικτών που ποτέ δεν απέδωσαν...
Το καλοκαίρι του 2010, όταν διαλύθηκε η υγιής πολυμετοχικότητα, έπειτα από αθέτηση συμφωνιών του τότε μεγαλομετόχου (και αφού δεν υπήρχε διάθεση για αυτοχρηματοδότηση του γηπέδου), η «αυλή» έκανε λόγο για «κακοδιαχείριση».

Έτσι, αφού πρώτα «πριόνισαν» την καρέκλα
του Νίκου Πατέρα (αμέσως μετά την κατάκτηση του double!), η επόμενη διοίκηση των Νίκου Κωνσταντόπουλου – Δημήτρη Γόντικα αποφάσισε να το ρίξει στην… καλοδιαχείριση.

Η ΠΑΕ πήρε υπέρογκα δάνεια από την τράπεζα Πειραιώς, ενώ οι διοικούντες προχώρησαν σε μεταγραφές παικτών (που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα στο χορτάρι) και οι οποίοι υπέγραψαν συμβόλαια που -όπως αποδείχθηκε- δεν μπορούσαν να τα σηκώσουν τα ταμεία!

Ο λόγος για τους Σίντεϊ Γκοβού, Νταμιέν Πλεσί, Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, Λουίς Γκαρσία, Ντάνιελ Φερνάντες. Τον Απρίλιο του '11, μάλιστα, όταν τα οικονομικά δεδομένα αντί να βελτιωθούν είχαν χειροτερεύσει (με τον τότε μεγαλομέτοχο να φέρεται πως χαρακτήρισε χρεοκοπημένη την ΠΑΕ εκείνη την περίοδο) ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Λουκά Βύντρα, με τεράστια αύξηση αποδοχών.

Σημερινά (10/5 2013) δημοσιεύματα αναφέρουν πως στα πλαίσια της... καλοδιαχείρισης, η ΠΑΕ των Κωνσταντόπουλου/ Γόντικα σκόπευε να δαπανήσει ακόμα ένα τσουχτερό ποσό για τον Πίτερ Οντεμβίγκι. Όπως δήλωσε ο ίδιος:

«Είχα μία πρόταση από τον Παναθηναϊκό για να πάω στην Ελλάδα για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό».

Θυμίζουμε δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου στη Γενική Συνέλευση της 'Συμμαχίας στον «Τάφο του Ινδού» τον Δεκέμβριο του 2012:

«Οπως έχω πει, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια και αυτό οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2-3 χρόνια. Το 54% το είχε ο κ. Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό».
Keywords
Τυχαία Θέματα