Και η πρόκληση συνεχίζεται!

Στα άκρα φθάνει την κόντρα της η Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό, επιβάλλοντάς του εξοντωτική ποινή 3+1 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για το 2013-14, συν πρόστιμο 100.000 ευρώ Είναι πλέον ξεκάθαρο πως ο Τζόρντι Μπερτομέου και η παρέα του έχουν στην μπούκα τον Παναθηναϊκό και σκοπεύουν να φτάσουν την κατάσταση στα άκρα.

Η Ευρωλίγκα κι ο ανεξάρτητος Αθλητικός Δικαστής τιμώρησαν τον Παναθηναϊκό με 3 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για «επανειλημμένες και κατάφωρες παραβάσεις» και με πρόστιμο 40.000 ευρώ για χρήση σειρήνων, καπνογόνων και βεγγαλικών, ενώ η ποινή συμπληρώθηκε με ακόμη
1 αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών συν επιπλέον πρόστιμο 60.000 ευρώ για την υπεράριθμη προσέλευση στα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα.

Στην ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής γίνεται ακόμα η... υπόθεση (!) πως εγκυμονεί ο κίνδυνος επεισοδίων σε αγώνες του Παναθηναϊκού!

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«H Euroleague και ο Ανεξάρτητος Πειθαρχικός Δικαστής επέβαλαν κυρώσεις στον Παναθηναϊκό, με πρόστιμα και κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, λόγω των παραβάσεων στους τελευταίους αγώνες της ομάδας στα play off της Euroleague στο ΟΑΚΑ.

Επικαλούμενος περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων παραβάσεων, ο Πειθαρχικός Δικαστής αποφάσισε τα τρία επόμενα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Euroleague, να διεξαχθούν χωρίς θεατές. Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 40.000 ευρώ για την χρήση παράνομων σειρήνων και φωτοβολίδων. Ο δικαστής έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός οτι τα δύο τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει υποπέσει σε συνεχόμενες παραβάσεις, που έθεταν σε κίνδυνο φιλάθλους, παίκτες και διαιτητές. «Όλες οι φιλοξενούμενες ομάδες, πρέπει να υποθέσουμε οτι όταν έρχονται στην Αθήνα είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσουν αντιαθλητική συμπεριφορά από τους θεατές και παρενόχληση πάσης φύσης», τόνισε χαρακτηριστικά ο δικαστής. Παράλληλα, τόνισε ότι κατόπιν επανειλημμένων προειδοποιήσεων για προηγούμενες παραβάσεις, οι κυρώσεις θα είναι πιο αυστηρές. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να προσβάλει την απόφαση μέσα σε 10 μέρες.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστή και της Ευρωλίγκας επιβάλλεται το πρόστιμο των 60.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό και η ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών επειδή επετράπη η είσοδος σε υπεράριθμους οπαδούς στα δύο παιχνίδια των πλέι οφ που έλαβαν χώρα στο ΟΑΚΑ. Επιβάλλεται η ποινή των 30.000 ευρώ για τον υπεράριθμο κόσμο που παρακολούθησε το τρίτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ. Για την παράβαση στο 4ο παιχνίδι της σειράς, ο σύλλογος τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο και με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών».
Keywords
Τυχαία Θέματα