Κόκκινη στο «σύστημα» έβγαλε ο Ζαχαριάδης

Για ένα μόνο ημίχρονο σφύριξε 50-50 ο Ζαχαριάδης και απέδειξε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα…
Αμφιβάλει κανείς πως αν το παιχνίδι είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για τον Παναθηναϊκό (ή για οποιαδήποτε άλλη ομάδα του… άρματος), τότε στο πρώτο ημίχρονο, ο διαιτητής Ζαχαριάδης:

α) αντί για πέναλτι (που ορθά έδωσε) θα έβγαζε... κίτρινη στον Βιτόλο;

β) θα έδειχνε την άσπρη βούλα στις βουτιές των παικτών της Βέροιας;

γ) θα εκνεύριζε τους παίκτες του Παναθηναϊκού
και θα σταματούσε συνεχώς το ρυθμό του αγώνα με συνεχόμενα φάουλ;

Ο διαιτητής Ζαχαριάδης (της... γνωστής οικογένειας) δεν έγινε από τη μία μέρα στην άλλη καλός στο επάγγελμά του. Βγήκε στο πρώτο ημίχρονο με την πρόθεση να παίξει ό,τι έβλεπαν τα ματάκια του.

Και το αποτέλεσμα ήταν ο Παναθηναϊκός να κερδίζει με 2-0 στα 45 πρώτα λεπτά.

Με τον τρόπο που σφύριξε (επαναλαμβάνουμε… στο πρώτο ημίχρονο), ξεμπρόστιασε άθελά του το σύστημά του οποίου μέρος είναι και αυτός.

Απέδειξε για άλλη μία φορά πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στους αγώνες του πρωταθλήματος η διαιτησία και πόσο διαβρωμένη από εξωγενείς παράγοντες είναι η τελική βαθμολογία.

Αν σε όλα τα παιχνίδια της σεζόν συναντούσαμε παρόμοιες διαιτησίες, ο Παναθηναϊκός είναι δεδομένο πως θα έβγαινε πανεύκολα στην Ευρώπη, πως οι «νοσταλγοί» θα δυσκολεύονταν να βρουν επιχειρήματα, πως ο Ολυμπιακός ακόμα και το πρωτάθλημα να έπαιρνε ΗΔΗ θα είχε καταρρεύσει από τις συνεχόμενες γιούχες, ενώ είναι πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή στον πράσινο πάγκο να καθόταν ο Ζεσουάλδο Φερέιρα.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού είτε αποφασίσει να κινηθεί με «ταπεινό» μπάτζετ είτε με παίκτες αντάξιους του ονόματος του Συλλόγου, αν θέλει να μην επαναληφθεί η τραγική φετινή χρονιά θα χρειαστεί να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση: τη διάλυση της παράγκας.

Ας μην ξεχνάμε πως σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της περιόδου, οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας σε πολύ πιο "εύκολες" φάσεις από αυτές του σημερινού αγώνα σφύριζαν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ανάποδα.
Keywords
Τυχαία Θέματα