Δεν είναι ψέμα: Ξέχασαν την έπετειο που οι ίδιοι είχαν αποκαλύψει!

Το 2008 η εφημερίδα Derby υπερηφανευόταν για την αποκάλυψη της ημερομηνίας ίδρυσης του Παναθηναϊκού. Σήμερα την ξέχασε!
Το 2008, στην επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Παναθηναϊκού, ο δημοσιογράφος – ερευνητής της «πράσινης» ιστορίας Βαγγέλης Μελέκογλου αποκάλυψε την πραγματική ημερομηνία ίδρυσης του Συλλόγου (τότε Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αθηνών).

Η εφημερίδα Derby ήταν το έντυπο που για πρώτη φορά δημοσίευσε (στις 7 Ιανουαρίου 2008) πως ο Παναθηναϊκός γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 1908. Την αποκάλυψη την παρουσίασε ως κάτι που έκανε «πάταγο» (και πράγματι έτσι ήταν) με μεγάλα εορταστικά αφιερώματα και με δηλώσεις παλαιμάχων.

(Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε στα όσα έγιναν εκείνη τη χρονιά εκείνη και στο πώς γιόρτασε τελικά το Τριφύλλι την εκατονταετηρίδα του).

Πέρασαν πέντε χρόνια και ο Παναθηναϊκός σήμερα (3 Φεβρουαρίου 2013) γιορτάζει, εν μέσω κρίσης, τα 105 χρόνια του. Κι όμως, η εφημερίδα που περηφανευόταν την αποκάλυψη της ημερομηνίας ίδρυσης του Ομίλου, σήμερα θεωρεί άλλα θέματα σημαντικότερα!

Το Derby News, ανήμερα των 105 ετών του Παναθηναϊκού, ξέχασε παντελώς την επέτειο του συλλόγου που (υποτίθεται) πως στηρίζει. Δεν αναφέρει ούτε μισή λέξη στο πρωτοσέλιδό της ή σε κάποιο επώνυμο ή ανώνυμο άρθρο της!

Υ.Γ. Στις 17 Ιουλίου 2009 η εφημερίδα Derby εννοείται πως έκανε αφιέρωμα με αφορμή τα 30 χρόνια από την ανάληψη του Παναθηναϊκού από την οικογένεια Βαρδινογιάννη.
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GreenZone