Λάμπρος Γκαραγκάνης: «Πιστεύω κάθε λέξη του Βλάση Τσάκα»

«Αφού τα 5 βγήκαν, πιστεύω και τα 100»! Η ατάκα-σταθμός στη σύγχρονη ελληνική δημοσιογραφία, διά πένας Λάμπρου Γκαραγκάνη. Απόλαυστε τον!
Με αφορμή αφιέρωμα του Λάμπρου Γκαραγκάνη σε φράσεις που ακούστηκαν τα χρόνια της «κακής πολυμετοχικότητας», το GreenZone θυμίζει στον έγκριτο δημοσιογράφο ατάκες-μνημία του ίδιου που γράφτηκαν στην εφημερίδα Derby News, λίγους μήνες μετά το ξέσπασμα των πριγκιπικών παραμυθιών.

«Πιστεύω κάθε λέξη από τα πολλά που δηλώνει ο Βλάσης Τσάκας
και κυριολεκτώ. Δεν απαξιώνω ανθρώπους που δεν μου έχουν δώσει λόγο να το κάνω».

Γελάσατε, ε; Κρατηθείτε γιατί έχει και συνέχεια:

«Ο κ. Τσάκας έχει πει εκατό πράγματα, μέχρι στιγμής. Εφόσον κανείς δεν βγήκε να τον διαψεύσει κι από τα εκατό, τα τρία, τα τέσσερα, τα πέντε έχουν γίνει, με σημαντικότερο εξ’ αυτών την υπογραφή του MoU, προς τι η αμφισβήτηση!».

Πώς τα φέρνει η ζωή μερικές φορές. Ο Βλάσης Τσάκας έμελε να είναι αυτός που διέψευσε κατηγορηματικά τον Λάμπρο Γκαραγκάνη, τον οποίο έβγαλε στη… σέντρα.

Ο 15 φορές υπόδικος, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Καβαλιώτης μάνατζερ που ήρθε στον κόσμο του Παναθηναϊκού με ταξί για να φέρει τους Άραβες, τους κροίσους και τους Μίδες, είπε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα SportDay, όταν μας τελείωσε ο πρώτος πρίγκιπας Σουλτάν:

«Ναι, το παραδέχομαι. Έλεγα ψέματα».

Ας επιστρέψουμε όμως στον έγκριτο δημοσιογράφο Λάμπρο Γκαραγκάνη.

Να κρατήσουμε για λίγο αυτές τις λέξεις: «Εφόσον κανείς δεν βγήκε να τον διαψεύσει».

Πρόκειται για ψέματα (τι ασυνήθιστο για την εφημερίδα και τους συντάκτες της). Βγήκε άμεση διάψευση από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, ο οποίος με μία έρευνα λίγων ημερών μίλησε για «παραμύθια της Χαλιμάς». Το ότι η φυλλάδα Derby και ο υπόλοιπος μιντιακός κόσμος δεν του έδωσαν σημασία και συνέχισαν το δούλεμα δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε διάψευση.

Η συνέχεια είναι το ίδιο κωμική. Αφού έκανε, λέει, τα πέντε από τα εκατό, γιατί να μην τα πιστέψουμε όλα; Λογική νηπιαγωγείου… Σημαντικότερο από τα «5» το MoU. Η μεγαλύτερη προπαγάνδα της εποχής. Ένα προσύμφωνο χωρίς καμία νομική ισχύ είχε μετατραπεί σε στόχο ζωής από τις «πράσινες» εφημερίδες, από τις ουδέτερες, από το ραδιόφωνο, από τον πολιτικό Τύπο.

Σχετικά με το σημερινό ξεσπάθωμα του Λάμπρου Γκαραγκάνη, πρώτα απ’ όλα να του υπενθυμίσουμε πως μοναδικός υπεύθυνος για το σημερινό κατάντημα του Παναθηναϊκού είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Δικές του διοικησείς (Κωνσταντόπουλος, Γόντικας) ανέβαζαν το μπάτζετ της ΠΑΕ με αμφιβόλου ποιότητας παίκτες και με εξωφρενικές ανανεώσεις παικτών, δικές του διοικήσεις δεν έστελναν από εκεί που ήρθε τον Βλάση Τσάκα για 6 μήνες, δικοί του εκλεκτοί έριξαν τη διοίκηση τον Μάρτιο του 2012 και μπλόκαραν την ΑΜΚ των 15 εκ. ευρώ (με έτοιμα προς διάθεση 1,7 εκατ. ευρώ από Βγενόπουλο και 200.000 ευρώ από Πολέμη).

Και φυσικά οι πιθανές ευθύνες της ΠΑΕ για τη Διπλή Ανάπλαση που έχουν δέσει χειροπόδαρα τον Παναθηναϊκό, ο
Keywords
Αναζητήσεις
kokkina.gr, γκαραγκανης
Τυχαία Θέματα