Λύσεις τον Δεκέμβρη αλλιώς… κανόνι!

Τα οικονομικά του Παναθηναϊκού εφτασαν στο απροχώρητο. Ποιες οι λύσεις που φαίνονται στον ορίζοντα και ποιες θα παραμείνουν στα λόγια...
Η στιγμή που κάποια στιγμή θα έφτανε, όσον αφορά τα οικονομικά του Παναθηναϊκού, πλησιάζει, λύσεις –μέχρι στιγμής- δεν έχουν εμφανιστεί και ο Δεκέμβρης αναμένεται… καυτός.

Τα χρέη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός
είναι 28 εκατομμύρια ευρώ, οι ποδοσφαιριστές παραμένουν απλήρωτοι, ορισμένοι έχουν αποχωρήσει και άλλοι είναι έτοιμοι να δουν την πόρτα της εξόδου, την ώρα που η Δαμόκλειος Σπάθη της UEFA βρίσκεται πάνω από το Τριφύλλι. Εγκυμονεί ακόμα και ο κίνδυνος να μην λάβουν οι «πράσινοι» ούτε καν τα 2,5 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αν πρώτα δεν καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Τα ταμεία είναι άδεια και σύμφωνα με πληροφορίες του GreenZone ο Δεκέμβρης θα είναι ο καθοριστικός μήνας, καθώς επιπλέον περιθώρια δεν υπάρχουν ούτε κατά διάνοια.

Οι λύσεις που φαίνονται στο ορίζοντα δεν κάνουν τα πράγματα πιο ευοίωνα. Από τη μία υπάρχει η περίπτωση του δανείου, η οποία ούτε εύκολη είναι αλλά ούτε λύνει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού – αντιθέτως τα παρατείνει και πιθανότητα τα διογκώνει.

Από την άλλη, θα υπάρξει η πίεση προς επιχειρηματίες Παναθηναϊκούς να βάλουν χρήματα στην Α.Μ.Κ, κάτι που επίσης κρίνεται δύσκολο, καθώς η ΠΑΕ είναι γεμάτη παγίδες, στημένες από τον πρώην μεγαλομέτοχο και πλέον θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο κάποιος να θελήσει να… μπλέξει.

Ταυτόχρονα, από το περιβάλλον Βαρδινογιάννη διαρρέει η σκέψη επιστροφής της οικογένειάς του, είτε πάνω σε άσπρο άλογο είτε σε λευκή καμήλα, κάτι που μόνο ανατριχίλα και παγωμάρα προκαλεί στους φιλάθλους, που βλέπουν πόσο –συμπτωματικά- όλη αυτή η κατάσταση ευνοεί το συγκεκριμένο περιβάλλον:

«Γεμίζω βόμβες τον Παναθηναϊκό, αποχωρώ, αφήνω δικούς μου εντός, ο Σύλλογος διαλύεται, επιστρέφω εγώ ή κάποιος δικός μου ως σωτήρας και η ζωή (και οι «χρυσές δουλειές») συνεχίζονται».

Την Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Παναθηναϊκής Συμμαχίας θα προτείνουν τρόπους εισροής χρημάτων, όπως τους ζήτησε ο πρόεδρος Γιάννης Αλαφούζος.

Επαφές με επιχειρηματίες και προνόμια στα μέλη της Συμμαχίας

Οι προτάσεις που έχουν μέχρι στιγμής πέσει στο τραπέζι είναι να γίνουν νέες επαφές με επιφανείς Παναθηναϊκού όπως ο Βασιλόπουλος και ο Βασιλάκης, αλλά και να δοθούν προνόμια στον κόσμο, ώστε να συνδράμει και αυτός μέσω της Συμμαχίας.

Βέβαια, εδώ είναι να αναρωτιέται κανείς για ποιον λόγο δεν διαφημίστηκε καθόλου από την ΠΑΕ η προηγούμενη ΑΜΚ, η οποία ήταν ανοιχτή στο κοινό (99 ευρώ για 300 μετοχές), αφού πολλοί είτε δεν είχαν τα 175 ευρώ για τη Συμμαχία, είτε προτιμούσαν να δώσουν απευθείας χρήματα στον Παναθηναϊκό και όχι στο Σωματείο και στα λειτουργικά του έξοδα.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσιεύματα, και αυτή η περίπτωση δεν πρόκειται να βοηθήσει στην παρούσα φάση, και αυτό που ανέφεραν στο Δ.Σ. της Πανασκευής μέλη της Συμμαχίας ήταν:
Keywords
Τυχαία Θέματα