Με Κάρι και θέαμα στα ημιτελικά

Με 62-78 νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Ίκαρο, περνώντας με «σκούπα» στα ημιτελικά. Σπουδαία εμφάνιση από τον Ραμέλ Κάρι, ενώ Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ κάρφωναν ασταμάτητα...
O Παναθηναϊκός έκανε το 2-0 επί του Ικάρου, κερδίζοντάς τον στην Καλλιθέα με 62-78 και παίρνοντας άνετα το εισιτήριο για τα ημιτελικά του
πρωταθλήματος.

Το Τριφύλλι δεν μπήκε με ιδιαίτερη συγκέντρωση στον αγώνα και τα βρήκε σκούρα από τη ζώνη με προσαρμογές που δοκίμασε ο Καλαφατάκης, αλλά με την έναρξη του β΄δεκαλέπτου ο έλεγχος του ρυθμού και των ριμπάουντ ψαλίδισαν τη διαφορά και σε συνδυασμό με τα μεγάλα σουτ από τον Ραμέλ Κάρι, οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά στο σκορ. Ο αμερικανός γκαρντ ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού, αφού εκτός από το να είναι δεινός σκόρερ, βοήθησε πολύ στη δημιουργία, καθώς διάβαζε καλά τις φάσεις και έβλεπε τους ελεύθερους συμπαίχτες του.

Η άμυνα είχε κλείσει, μετά την καθοριστική συμβολή και του Μάικ Μπράμου, με τους περιφερειακούς να τροφοδοτούν τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη στη ρακέτα (πρώτος σκόρερ με 21 πόντους) και τον Τζέιμς Γκιστ να ανεβαίνει στο β΄ημίχρονο, προσφέροντας σκορ και θέαμα. Ομοίως, ο Στεφάν Λάσμε ήταν εγγύηση στους αιθέρες, συνεισφέροντας σημαντικά σε άμυνα και επίθεση.

Παρά το γεγονός ότι ο Ίκαρος δεν έδωσε εισιτήρια στον Παναθηναϊκό, πάνω από 100 οπαδοί του Τριφυλλιού βρέθηκαν στο κλειστό της Καλλιθέας, στηρίζοντας καθόλη τη διάρκεια του ματς τους «πράσινους». Το Τριφύλλι θα περιμένει το νικητή της σειράς Πανιώνιος-Άρης για να δει τον αντίπαλό του στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του ματς:

Δυσκολεύτηκε από τη ζώνη του Ικάρου με προσαρμογές

O Παναθηναϊκός κατέβηκε στον αγώνα με τους Ούκιτς, Διαμαντίδη, Ματσιούλις, Γκιστ και Λάσμε. Ο Γιαννακίδης με σουτ από τα 7 μέτρα έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους με 3-0 στο ξεκίνημα της περιόδου. Η είσοδος του Κάρι έδωσε ταχύτητα στο παιχνίδι, με τον Ματσιούλις να βάζει μπροστά τους «πράσινους» με 3-4, μετά από επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο ίδιος. Ο Βρκιτς με νέο τρίποντο έκανε το 6-4, με τον Σχορτσιανίτη να ισοφαρίζει με 2/2 βολές. Ο Βρκιτς ξανά με σουτ τριών πόντων και 2/2 βολές σημείωσε το 12-6 για την ομάδα του, με το Τριφύλλι να μην έχει βρει ρυθμό και να πηγαίνει σε λάθος επιλογές, ψάχνοντας μόνο τον Σχορτσιανίτη. Ο Φαγέ έκανε το 18-8 με δύο σερί τρίποντα, με τον Γκουίν να έχει μειώσει με ριμπάουντ-κάρφωμα για τους «πράσινους». Ο Λάσμε από κοντά και ο Διαμαντίδης με σουτ τριών πόντων έριξαν τη διαφορά στο 18-13. Ο Γκίμπσον πέτυχε ένα δύσκολο καλάθι κάτω από τις συμπληγάδες των Λάσμε και Γκιστ, και ο ίδιος παίχτης με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο 23-13. Η α΄περίοδος έληξε με 23-14, μετά από 1/2 βολές από τον Σχορτσιανίτη.

«Έκλεισε» η άμυνα, πυροβολούσε ο Κάρι

Με ωραία κίνηση του Σχορτσιανίτη στο λόου ποστ έγινε το 23-16, ενώ το inside game του Παναθηναϊκού είχε αποτέλεσμα αφού ο Γκιστ και ο έλληνας σέντερ χάρισαν δύο καρφώματα για το 23-20, εκμεταλλευόμενοι και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Ο Κάρι ελεύθερος ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για το 25-23, ενώ ο Άλαμπι από κοντά έδωσε ανάσα στην ομάδα του για το 27-23. Ωστόσο ο Κάρι ήταν «ζεστός» και σημείωσε δύο σερί τρίποντα για το Τριφύλλι (3 τρίποντα σε 102''!), βάζοντας μπροστά τους «πράσινους» με 27-29. Ο Άλαμπι ισοφάρισε προσωρινά, αλλά ο Σχορτσιανίτης κάρφωσε, κάνοντας το 29-31, ενώ ξανά ο έλληνας σέντερ δυναμικά νίκησε τον αντίπαλό του κάνοντας το +4. Mε ψηλοκρεμαστό σουτ ο Ούκιτς έκανε το 29-25, με τον Βρκιτς να μειώνει αμέσως για τους γηπεδούχους. Αλλά ο Κάρι συνέχισε να «πυροβολεί», πετυχαίνοντας το 4/6 στα τρίποντα κι ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 31-38. Στη λήξη του ημιχρόνου, ο Ούκιτς πέτυχε ένα δύσκολο σουτ τριών πόντων, κλείνοντας ιδανικά την περίοδο για το Τριφύλλι με σκορ 32-41.

Kυριαρχία και θέαμα

Άλαμπι και Σχορτσιανίτης σκόραραν από το λόου ποστ για έκαστη ομάδα, με τον Πεδουλάκη να δοκιμάζει σχήμα με τρεις περιφερειακούς στην αρχή του γ΄δεκαλέπτου. Ο Φαγέ με 2/2 βολές και ο Βρκιτς ερχόμενος ως τρέιλερ μείωσαν σε 38-45 για τους γηπεδούχους, αλλά ο Λάσμε μετά από ωραία ασσίστ του Διαμαντίδη κάρφωσε εντυπωσιακά για τους «πράσινους». Ο Κάρι συνέχισε να είναι διαρκής απειλή και με νέο εύστοχο σουτ τριών πόντων διαμόρφωσε το 40-50 με 5/8 τρίποντα. Πολύ δυναμικά ο Σχορτσιανίτης κέρδισε καλάθι και φάουλ για το 42-53, ενώ ο έλληνας σέντερ μετά από ωραία ασσίστ του Γκουίν κάρφωσε ανεβάζοντας τη διαφορά στο 42-55. Με βολές από τον Γκίμπσον και εν κινήσει τρίποντο από τον Γιαννακίδη, ο Ίκαρος μείωσε σε 47-55. Ο Γκιστ σημείωσε δύο σερί καλάθια μετά από εξαιρετικές ασσίστ από Γκουίν και Κάρι αντίστοιχα, για το 47-59, προσφέροντας και θέαμα στους θεατές. Η γ΄περίοδος έληξε με 49-59, μετά από δύο εύστοχες βολές από τον Γκίμπσον.

Έγινε...του καρφώματος

O Γιαννακίδης πρόλαβε το χρονόμετρο κι ευστόχησε σε τρίποντο, μειώνοντας σε 52-59. Για τρία λεπτά οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα νευρικές και άστοχες. Ο Διαμαντίδης πέρασε όλον τον Ίκαρο και σημείωσε ένα εύκολο καλάθι για το 52-61, ενώ ο Γκιστ σημείωσε το πρώτο του τρίποντο στον αγώνα. Ξανά ο αμερικανός πάουερ φόργουορν, μετά από ασσίστ του Ματσιούλις, προσέφερε θέαμα καρφώνοντας ανάποδα με το ένα χέρι για το 52-66. Ο Γκιστ ήταν ασταμάτητος και χάρισε νέο κάρφωμα, αυτή τη φορά μπροστά στον Άλαμπι. Ο Ματσιούλις ευστόχησε σε τρίποντο, με τον Γκίμπσον να τον μιμείται για την ομάδα του για το 55-71. Μετά από εξαιρετική ασσίστ του Κάρι, ο Λάσμε γύρισε το σώμα του και κάρφωσε πάλι για τους «πράσινους», ενώ ο Ματσιούλις σημείωσε και το δεύτερο τρίποντό του για το 55-76. Το Τριφύλλι έπαιξε...βόλλεϋ με τους Ξανθόπουλο, Γκιστ και Λάσμε, με τον Γκαμπονέζο να καρφώνει πάλι εντυπωσιακά. Ο Γκίμπσον με σουτ τριών πόντων και ο Βρκιτς από κοντά μείωσαν κάτω από τους είκοσι πόντους τη διαφορά, με τον αγώνα να λήγει με κάρφωμα από τον νεαρό Μήτσιαλο για το 62-78.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 32-41, 49-59, 62-78

Ίκαρος Καλλιθέας (Καλαφατάκης): Στρναντ, Μακνάιτ, Βρκιτς 15, Καρακωνσταντακάκης, Φαγέ 12, Γκίμπσον 15, Γιαννακίδης 9, Αγαδάκος 1, Μήτσιαλος 2, Σίμτσακ, Άλαμπι 8, Θεολογίτης

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 21, Κάρι 15, Ματσιούλις 9, Ούκιτς 5, Λάσμε 6, Διαμαντίδης 5, Γκιστ 15, Γκουίν 2, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Mπράμος, Διαμαντάκος
Keywords
Τυχαία Θέματα