Μέχρι την Παρασκευή (27/9) η αγορά μετοχών του Παναθηναϊκού για το κοινό

«Φάουλ» από την ΠΑΕ η έλλειψη ενημέρωσης που προκάλεσε αρνητικά σχόλιαΑπορίες και αρνητικά σχόλια προκάλεσε το επικοινωνιακό... κουκούλωμα της ΑΜΚ που παραμένει ανοιχτή για το κοινό ως την Παρασκευή 28/9
Είναι κοινό μυστικό ότι όσο ήλεγχε την ΠΑΕ Παναθηναϊκός η οικογένεια Βαρδινογιάννη δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του απλού φίλου του Τριφυλλιού στα κοινά της ποδοσφαιρικής ομάδας, για αυτόν τον λόγο και καμία Αύξηση
Μετοχικού Κεφαλαίου δεν ήταν προσιτή για τον κόσμο.

Τη στιγμή που η ΠΑΕ άλλαξε χέρια και βρίσκεται στο σημείο να αναζητά τρόπους χρηματοδότησης, εν μέσω μάλιστα της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει ο τόπος την τελευταία 60ετία, θα περίμενε κάποιος ότι θα άλλαζε και τακτική. Μάταια.

Η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 15 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από τη γενική συνέλευση τον περασμένο Μάρτιο, δεν προχώρησε αρχικά εξ αιτίας της πραξικοματικής παραίτησης των μελών του ΔΣ που πρόσκεινται στην οικογένεια Βαρδινογιάννη (Χατζηνικολάου, Τζήμας, Λουμίδης) και αφετέρου, όταν συστάθηκε εκ νέου το ΔΣ απορρίφθηκε για άγνωστους λόγους το ενημερωτικό δελτίο από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς!

Τελικά έπειτα από τη μεταβίβαση των μετοχών της οικογένειας στην Παναθηναϊκή Συμμαχία της οποίας ηγείται ο Γιάννης Αλαφούζος, εγκρίθηκε εκ νέου η ΑΜΚ, με τη μόνη διαφορά ότι ήταν για μόλις 6 εκατ. ευρώ.

Πώς θα βοηθούσατε τον Παναθηναϊκό;
Αγοράζοντας μετοχές. 236 (20%)Συμμετέχοντας στην Παναθηναϊκή Συμμαχία. 279 (24%)Αγοράζοντας εισιτήριο διαρκείας. 269 (23%)Δεν έχω οικονομική δυνατότητα να βοηθήσω. 372 (32%)Σχεδόν ταυτόχρονα με την σχετική ανακοίνωση ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προχωράει σε ΑΜΚ με τιμή μετοχής 0,34 και πλαφόν τις 300 μετοχές (102 ευρώ) στο GreenZone διενεργήθηκε γκάλοπ για τον τρόπο με τον οποίο θα επιθυμούσε ο φίλος του Τριφυλλιού να βοηθήσει την ομάδα.

Η τάση φάνηκε απ’ την αρχή και παρέμεινε ως το τέλος του σχετικού γκάλοπ. Το 20% όσων ήθελαν να βοηθήσουν, θα το έπρατταν αγοράζοντας μετοχές της ΠΑΕ.

Πιο συγκεκριμένα 236 μοναδικοί χρήστες ψήφισαν την αγορά μετοχών της ΠΑΕ. Ισως να ήταν πολλοί περισσότεροι, αν η ΠΑΕ είχε διαφημίσει λίγο περισσότερο την «ανάγκη» της για απ’ ευθείας χρηματοδότηση από τον κόσμο της, όπως έπραξε για παράδειγμα με την Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Το γεγονός ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν μετοχές μέχρι την Παρασκευή 28/9, έχει αποσιωπηθεί «υπόπτως» δίνοντας επιχειρήματα σε όσους πιστεύουν ότι ο Αλαφούζος κινείται σε τόσο αργούς ρυθμούς που μόνο τον Παναθηναϊκό δεν εξυπηρετούν...

Ελπίδα των φίλων της ομάδας είναι να ακολουθηθεί τουλάχιστον η ίδια τακτική στις επόμενες ΑΜΚ και να μην επιστρέψει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην εποχή του «κλειστού» club, όταν το πλαφόν για την είσοδο στην εταιρεία ήταν αρκετές χιλιάδες ευρώ...
Keywords
Τυχαία Θέματα