Όποιος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια

Η Ιστορία έχει καταδικάσει τον Γιάννη Βαρδινογιάννη για τα «Παναθηναϊκά εγκλήματά» του. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος προλαβαίνει να σώσει το βαρύ όνομα που κουβαλάει...
Γιάννης Βαρδινογιάννης, Θανάσης Γιαννακόπουλος. Δύο ονόματα με τελείως διαφορετική απήχηση στον Παναθηναϊκό κόσμο.

Ο πρώτος θα
μνημονεύεται μετά από χρόνια ως ο παράγοντας που απέτυχε ολοκληρωτικά στον σύλλογο και τον οδήγησε στην καταστροφή. Ο δεύτερος ακόμα δεν έχει διαλέξει τον τρόπο που επιθυμεί να τον θυμούνται οι φίλαθλοι. Δύο επιλογές έχει:

Ως τον παράγοντα που βοήθησε στη δημιουργία του πιο πετυχημένου ελληνικού τμήματος, αλλά παράλληλα συνετέλεσε στην άδικη κατεδάφιση του ιστορικού γηπέδου της Λεωφόρου; Ή ως τον ηγέτη που δεν προσέφερε τα μέγιστα μόνο στο μπάσκετ, αλλά προέταξε τις πλάτες του γενικότερα μπροστά στα «πράσινα» συμφέροντα;

Σε μία παράσταση υπάρχουν πρώτοι ρόλοι, δεύτεροι ρόλοι, υπάρχουν και κομπάρσοι. Στην περίπτωση του Παναθηναϊκού και της κατεδάφισης του στολιδιού της Αθήνας, ο κάθε Σηφουνάκης, Καμίνης, η κάθε λογής Ντόρα είναι οι δευτεραγωνιστές. Πρωταγωνιστές του δράματος είναι όσοι υπέγραψαν είτε εν γνώση τους είτε όχι την καταδίκη του ιστορικού γηπέδου. Οι φίλαθλοι, από την άλλη, μέχρι στιγμής έχουν ρόλο κομπάρσου, αλλά μία σπίθα χρειάζεται για να γίνουν και αυτοί πρωταγωνιστές και το έργο από δράμα να γίνει θρίλερ.

Ας ξεκινήσουμε από τον Τζίγγερ. Πήρε πάνω του όλο το πρότζεκτ και από το 2005 μέχρι σήμερα έχει παραδώσει μόνο καμένη γη, χρέη, συμβάσεις που αγκιστρώνουν τον Παναθηναϊκό. Φωνάζει πως η ΠΑΕ δεν έχει ευθύνες απέναντι στον Βωβό, τον Άκτωρα και τον Δήμο Αθηναίων. Όταν του λένε, όμως, να βάλει την υπογραφή του σε αυτά τα λόγια… κάνει τον κινέζο! Για 7 μήνες!

Συμπτωματικά ο Σηφουνάκης και ο Καμίνης, αλλά και η Μπακογιάννη (που σήμερα χωρίς ντροπή δήλωσε πως είναι καλό να γκρεμιστεί η Λεωφόρος για να πρασινίσουν οι Αμπελόκηποι) είναι και οι τρεις φιλικά πρόσωπα της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Συμπτωματικά, επίσης, ο πρώτος έχει ανοιχτή κόντρα με τον Ανδρέα Βγενόπουλο.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, από την άλλη, έχει βάλει την υπογραφή του, για λογαριασμό του Ερασιτέχνη, στο «έκτρωμα» του Τζίγγερ. «Δεν ξέραμε τι υπογράφαμε» τόνισε στην τελευταία Γενική Συνέλευση. Η αγάπη του Θανάση για τον Παναθηναϊκό είναι τεράστια και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Αυτό, όμως, που χρειάζεται από τον «Τυφώνα» ο σύλλογος, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι να ταχθεί στο πλευρό του Αχιλλέα Μακρόπουλου, που τρέχει μαζί με τις εξελίξεις σαν έφηβος. Να συμπορευτεί μαζί με όσους ενδιαφέρονται για το καλό του Ομίλου, μήπως και σωθεί η παρτίδα τελευταία στιγμή.

Τα σλόγκαν, κατά καιρούς, του Θανάση Γιαννακόπουλου είναι πολλά. Τρία όμως μνημονεύονται περισσότερο από τους φιλάθλους.

- «Τιμάω τα παντελόνια μου».
- «Όποιος πειράξει τον Παναθηναϊκό θα τον γα…σω».
- «Να τα φτιάξει όποιος έχει τα γένια και τα χτένια».

Αν φροντίσει να επιβεβαι
Keywords
Τυχαία Θέματα