Όταν ο Ροντρίγκο ήταν «καλός»!

Ρεσιτάλ υποκρισίας από το παρεάκι που νοσταλγεί τα μαύρα χρόνια της εποχής Βαρδινογιάννη. Θυμηθείτε πώς παρουσίαζαν τις αποτυχημένες μεταγραφές των Σόουζα, Μελίσση, Γκάμπριελ...
«Αυτοί που έφεραν τους διάφορους Μελίσσηδες, Ροντρίγκους, Ρουκάβινα, Γκάμπριελ, Μπιάρσμιρ», τονίζουν οι νοσταλγοί της μιζέριας της εποχής Βαρδινογιάννη, όταν αναφέρονται στους πρωταγωνιστές της διετίας της υγείας, του νταμπλ, των παικταράδων και των απανωτών σολντ άουτ και ρεκόρ στα διαρκείας.

Το να θυμάσαι τις αποτυχημένες μεταγραφές, όμως να μη λες κουβέντα για τους διάφορους… Σισέδες, Λέτους,
Κατσουράνηδες, Ζιλμπέρτους, για την υγεία που αναγέννησε το «νεκρό» ποδοσφαιρικά Νίνη, για τις συνθήκες που έκαναν τους φιλάθλους να κατακλύσουν το ΟΑΚΑ και να σπάσουν κάθε ρεκόρ στις πωλήσεις διαρκείας, απλώς επιβεβαιώνει όσους πιστεύουν ότι υπάρχει γενικό πρόβλημα «μνήμης».

Ο Ροντρίγκο Σόουζα δεν ήταν πάντα κακός, ούτε πάντα «σαπάκι» Κακός έγινε μόλις τον έφεραν οι πολυμετοχικοί, αφού η μοναδική έγνοια των δήθεν αντικειμενικών και των δήθεν Παναθηναϊκών ήταν το πώς θα πολεμήσουν την κάθε επιλογή της τότε διοίκησης.

Όσον αφορά το κόστος του, όπως και των υπόλοιπων μη πετυχημένων μεταγραφών, τις οποίες προσπαθούν να φορτώσουν... στη σημερινή χρεοκοπία (!), υπάρχει κάτι βασικό που ξεχνάνε. Το 2008 μπήκαν λεφτά στην ΠΑΕ με το τσουβάλι και για αυτόν τον σκοπό. Για να αποκτήσει ακριβούς ποδοσφαιριστές ο Παναθηναϊκός. Παίκτες που άλλοι έπιασαν και άλλοι όχι, όπως συνήθως γίνεται στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μπήκαν λεφτά με το τσουβάλι από κάποιων τις τσέπες. Δεν έπεσαν από τον ουρανό αυτά τα χρήματα, ούτε φυσικά έβαλε έστω και μισό σεντ ο τότε μεγαλομέτοχος.

Όταν, μάλιστα, το «σαπάκι» ο Ροντρίγκο Σόουζα έφτασε στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ήρθε με χρυσές περγαμηνές. Μετά από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες να καθιερωθεί στην Ευρώπη με τις φανέλες της ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Μαρίτιμο επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου και εξελίχθηκε σε δεινό σκόρερ.

Τη διετία 2005-2006 αγωνίστηκε στην πατρίδα του με τη Γκοϊάς, πέτυχε 35 γκολ σε 62 αγώνες και αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος! Είχε ακολούθως μία γεμάτη χρονιά στη Φλαμένγκο με 33 συμμετοχές και 9 τέρματα και το 2008 κατέληξε στον Παναθηναϊκό.

Αυτό τον παίκτη έφεραν λοιπόν οι κακοί πολυμετοχικοί. Σαπάκι; Ναι, δεν έπιασε και δεν έδεσε ποτέ με τον Παναθηναϊκό και έφυγε άρον-άρον. Αλλά η αλήθεια είναι πως όταν ήρθε ήταν παίκτης υψηλής κλάσης που όλοι περίμεναν να κάνει το κάτι παραπάνω.

Και όταν λέμε όλοι, εννούμε όλοι!

Για την απόκτηση του Ροντρίγκο πανηγύριζαν μέχρι και οι αντι-Παναθηναϊκές «νοσταλγικές» εφημερίδες! Οι ίδιες εφημερίδες που σήμερα έχουν κάνει το όνομά του σημαία της προπαγάνδας τους. Οι ίδιες εφημερίδες που όταν μιλούν για την πολυμετοχικότητα αναφέρονται σε αυτόν και στον Μελίσση και ξεχνούν το Σισέ, το Λέτο, το Ζιλμπέρτο, τον Κατσουράνη.

«Θωρηκτό» αποκαλούσε τον παίκτη η εφημερίδα Derby News όταν αποκτήθηκε. Με διθυραμβικά εξώφυλλα κυκλοφορούσε η φυλλάδα όταν υπέγραψε ο Σόουζα με τον Παναθηναϊκό. Και όχι μόνο ο Σόουζα... Όλους τους παίκτες που σήμερα οι νοσταλγοί του Βαρδινογιάννη τους χρεώνουν ως τραγικά λάθη της πολυμετοχικότητας, όταν αποκτήθηκαν το 2008, το έντυπο του Κώστα Γκόντζου τους υποδέχτηκε με δάφνες.

Το GreenZone θυμάται ακόμα:

Την παρουσίαση της μεταγραφής του Χρήστου Μελίσση

«Αστραπιαίες κινήσεις της διοίκησης», «2 εκατ. ευρώ και Δάρλας» και φυσικά και λίγο αντι-Παναθηναϊκό άρωμα με βολές κατά του Άγγελου Μπασινά. Έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Πού ακούστηκε Έλληνας ποδοσφαιριστής να απαιτήσει μισθό μεγαλύτερο από δημόσιου υπάλληλου στον Παναθηναϊκό του Τζίγγερ;

Την παρουσίαση του επίσης θωρικτού (πλούσιο λεξιλόγιο πάνω απ' όλα) Γκάμπριελ:

«Για πολλά γούστα» ο παίκτης. «Αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου από τον νέο Παναθηναϊκό του Τεν Κάτε». Στο κάτω μέρος πληροφορούμαστε για το «πράσινο παλάτι του ΑΚΤΩΡΑ», ενώ στο πάνω μέρος της εφημερίδας βλέπετε τον φακό-δωράκι που προσέφερε το έντυπο. Συμπτωματικά, όταν κόπηκαν οι φακοί και τα διάφορα μπιχλιμπιδάκια (διαβάστε εδώ) κόπηκαν και τα επιθετικά ποδόσφαιρα και τα «πολλά γούστα» και ξέσπασε ο πόλεμος κατά του Παναθηναϊκού.
Keywords
Τυχαία Θέματα