Όταν βραβεύτηκε ο Τζίγγερ

Όταν το 1990 η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού -που διέρρεε πως έχει κόντρα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη- τιμούσε τον Τζίγγερ για τις... διακρίσεις του στο Ράλι!

«Καλά με την κριτική, τα μπινελίκια και όλα αυτά. Κανένα “μπράβο” σου λένε;» ήταν η ερώτηση του Θοδωρή Μανίκα προς τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού
στην εφημερίδα «Καθημερινή». «Για ποιο πράγμα;» ήταν η αποστομωτική, γεμάτη αυτογνωσία απάντηση του Τζίγγερ.

Ο άνθρωπος που κατέστρεψε τον Παναθηναϊκό, που τον γέμισε χρέη, που έδιωξε τους οπαδούς από τις κερκίδες, που επί ιδιοκτησίας του ο Ολυμπιακός γιγαντώθηκε επειδή ο ίδιος δεν έβαζε το χέρι στην τσέπη, αλλά και επειδή άφηνε την «παράγκα» να δρα ανενόχλητη, που παρκάρει τις μετοχές του και δεν αφήνει ως παρακαταθήκη γήπεδο, προπονητικό κέντρο, ούτε καν γραφεία, έχει τιμηθεί με το Χρυσό Τριφύλλι για τις επιδόσεις του... στο ράλι!

Έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη πως το αρχείο του Greenzone κρύβει αμέτρητους θησαυρούς. Ορίστε λοιπόν κάτι που γνωρίζουν ελάχιστοι.

Το 1990 ο Γιάννης Βαρδινογιάννης βραβεύτηκε από τον Ερασιτέχνη. Βραβεύτηκε με την -κάποτε- μεγαλύτερη Παναθηναϊκή τιμή. Με την τιμή που έπρεπε να φτάσει 82 ετών ο Απόστολος Νικολαΐδης για να τη γευτεί. Με την τιμή που δόθηκε μόνο σε πρωταθλητές ή σε ηγέτες με ανυπέρβλητη προσφορά.

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός βράβευσε το 1990 τους σκοπευτές του Παναθηναϊκού με το Χρυσό Τριφύλλι για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, μετά από απουσία τεσσάρων ετών από την κορυφή. Μαζί με αυτούς βραβεύτηκαν παλιοί πρωταθλητές του αθλήματος. Δίπλα τους και ο... Γιάννης Βαρδινογιάννης «ή Τζίγγερ», όπως γράφει το δημοσίευμα, ο οποίος τιμήθηκε για τους τίτλους του στο... ράλι και για τις επιδόσεις του στη σκοποβολή!

Τόσο μεγάλη έχθρα είχε η τότε διοίκηση του Ερασιτέχνη -όπως διέρρεε το περιβάλλον της- με την οικογένεια Βαρδινογιάννη, που βράβευσε ένα πρόσωπο παντελώς άγνωστο τότε προς τους Παναθηναϊκούς, με την ύψιστη τιμή, για τίτλους σε άθλημα που δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό και για επιδόσεις... αρχάριου στη σκοποβολή!
Keywords
Τυχαία Θέματα