«Ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό»

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης υποσχέθηκε πως οι παίχτες θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ψηλά τον Παναθηναϊκό, ενώ ο Αργύρης Πεδουλάκης εστίασε στον κυρίαρχο ρόλο του Ομπράντοβιτς στη δημιουργία της ελληνικής σχολής...

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη η παρουσίαση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών και ο Δημήτρης Διαμαντίδης επανέλαβε πως στόχος του ίδιου και των συμπαικτών του είναι να κρατήσουν ψηλά το Τριφύλλι.

Ο μεγάλος ηγέτης και αρχηγός του Παναθηναϊκού δήλωσε:

«Είναι
μια δύσκολη χρονιά για εμάς. Είμαστε νέα ομάδα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κρατήσουμε ψηλά τον Παναθηναϊκό. Όλοι μαζί ως ομάδα θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να το πετύχουμε. Δεν νιώθω μεγαλύτερο βάρος καθώς πάντα έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Υγεία σε όλους. Να έχουμε ένα καλό πρωτάθλημα».
Επίσης μίλησε ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος υπενθύμισε σε όλους τον κυρίαρχο ρόλο που έχει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στη δημιουργία μιας ελληνικής σχολής:

«Το ελληνικό μπάσκετ το προέβαλε κατά κόρον ο Παναθηναϊκός, χάρις στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Το ελληνικό μπάσκετ έχει σχολή, έχει παίκτες που είναι σκεπτόμενοι μικροί προπονητές. Αυτό έχει περάσει σε όλες τις κατηγορίες. Αυτό πρέπει να διαφυλαχθεί σαν κόρη οφθαλμού.

Το πρόβλημα τα τελευταία χρόνια είναι η παραγωγή. Οι παίκτες είναι οι πρωταγωνιστές. Δεν ξεκίνησαν οι αθλητές από εδώ, αλλά από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Αυτές φυτοζωούν, το ίδιο και ο σχολικός αθλητισμός. Πλέον οι μικροί δεν μπορούν να ακολουθήσουν το άθλημα του μπάσκετ.

Το μπάτζετ έπεσε πέρσι, αλλά το επίπεδο έμεινε. Οι Έλληνες είναι πολύ ανταγωνιστικοί στην Ευρώπη, λόγω του χαρακτήρα του "έχασες-έφυγες". Έχουμε ξεφύγει από την εσωστρέφεια μας. Η κρίση δεν έχει μόνο προβλήματα, έχει και ευκαιρίες».
Keywords
Τυχαία Θέματα