Ούτε μια μέρα χαμένη!

O Faust γράφει για τις προκλήσεις κατά των φιλάθλων του Παναθηναϊκού στα Γιάννινα και για την κάθαρση που ξεκίνησε και δεν θα σταματήσει μέχρι το αίμα του Συλλόγου να κυλήσει ξανά καθαρό.
Έχει ειπωθεί πολλές φορές ότι «η κρίση είναι πρωτίστως κρίση αξιών», αλλά ως συνήθως στις μεγάλες αλήθειες σπάνια εμβαθύνει η πλατιά μάζα, είτε γιατί αυτό βολεύει όσους προσπαθούν να καθοδηγήσουν και να χειραγωγήσουν τον κόσμο, είτε γιατί η ίδια η καθημερινότητα είναι αμείλικτη και εξουθενώνει το πνεύμα.

Αυτό
που βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν είναι ένα φαινόμενο πρωτοεμφανιζόμενο, αλλά για τα ευρωπαϊκά/δυτικά τουλάχιστον δεδομένα είναι πρωτόγνωρο και σε ένταση και σε έκταση. Και προεκτείνοντάς το στο αθλητικό κομμάτι, έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα, μία καλοστημένη «μπίζνα» που αποπνέει μπόχα και σαπίλα από χιλιόμετρα μακρυά και η οποία έχει ως βασικό πυλώνα την ομάδα του λιμανιού. Την ομάδα της διαπλοκής, την ομάδα των στημένων, την ομάδα της οποίας πρόεδροι και μέτοχοι έχουν εμπλακεί σε κάθε λογής σκάνδαλο, την ομάδα η οποία απολαμβάνει την απροκάλυπτη στήριξη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, η οποία ευθύνεται για την κατάντια και την ηθική, οικονομική και κοινωνική κατάπτωση της χώρας, την ομάδα η οποία ελέγχει το παρασκήνιο και της οποία η ασυδοσία έχει ξεπεράσει κάθε (παγκόσμιο) προηγούμενο. Ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα σε τριτοκοσμικές χώρες δεν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα όπως και αυτά που έχει βιώσει την τελευταία -σχεδόν- 20ετία ο έλληνας οπαδός και φίλαθλος, αλλά ΚΥΡΙΩΣ ο οπαδός του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ.

Μέσα στην όλη στρατηγική του συστήματος της διαπλοκής, μία σημαντική παράμετρος είναι και η δημιουργία ομάδων-δορυφόρων, με τις οποίες η ομάδα του λιμανιού έχει σχεδόν πελατειακή σχέση (στήριξη στα θεσμικά όργανα που είναι «εγκεκριμένα» από την ομάδα-δυνάστη, δανεικοί παίκτες, «περίεργη» κατάρτηση ενδεκάδας, επιλογές παιχνιδιών, κλπ). Μία από αυτές τις ομάδες είναι και τα Γιάννενα.

Εν έτει 2013, σε μία χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική, σε μία πόλη η οποία είναι φιλόξενη ΜΟΝΟ για τα ερυθρόλευκα κασκόλ, ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν στην κατοχή τους ΝΟΜΙΜΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ σφραγισμένα απ' την εφορία, αντιμετωπίζονται σαν πολίτες β' κατηγορίας, περιορίζονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ και στερούνται το ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να παρακολουθήσουν έναν αγώνα ποδοσφαίρου (όπως άλλοι και άλλοι στο γήπεδο των Ιωαννίνων).

Άνανδρη επίθεση στο πούλμαν της ομάδας του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ πριν απ' το παιχνίδι, ανεξήγητα προκλητική και εχθρική στάση της ΕΛ.ΑΣ. η οποία συνεχίζει το αντι-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ «κρεσέντο» της μετά τις περσινές ΑΝΑΙΤΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ σε γυναικόπαιδα στο Ο.Α.Κ.Α., και κόσμος ο οποίος διήνυσε εκατοντάδες χιλιόμετρα για να στηρίξει την ομάδα του, για να δεχθεί τελικά επιθέσεις και να του ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ η είσοδος στο γήπεδο! Όλα αυτά όχι στο Μεσαίωνα, αλλά στην Ελλάδα του 2013, μία μέρα μετά την «αντρίκια» νίκη του σωματείου του λιμανιού στο 667', σε ακόμα μία έδρα φιλικού σωματείου, η οποία φυσικά και πανηγυρίστηκε(...), και όλα αυτά συνοδευόμενα πάντα απ' τα γνωστά κέντρα προπαγάνδας...

Επειδή, λοιπόν, οι οπαδοί του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ και ειδικά η ΘΥΡΑ 13, δεν έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι και οι αγώνες είναι ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ, όπως έχουν αποδείξει από την γερμανική κατοχή μέχρι την κατοχή της τρόικας και του ΔΝΤ (ακόμα ενοχλούν ορισμένους τα πανό που σηκώθηκαν), ο Σύλλογος αυτός με ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να καθαρίσει και η βρωμιά του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και η βρωμιά εντός των τειχών, η οποία επί 34 χρόνια ήθελε τον κόσμο φιμωμένο και χειραγωγημένο, και την ομάδα κομπάρσο. Πάντα με ηθική και αξιοπρέπεια, πάντα με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ μαγκιά και εγωισμό, η ΚΑΘΑΡΣΗ ξεκίνησε και δεν θα σταματήσει μέχρι το αίμα του Συλλόγου να ξανακυλά καθαρό και απαλλαγμένο από κάθε είδους μικρόβιο, ώστε να πολεμηθεί αποτελεσματικά και το εξωτερικό σάπιο κατεστημένο.

Άμεση επιστροφή στη Λεωφόρο, άμεση αποχώρηση από το ΑΝΤΙ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της Διπλής Ανάπλασης, άμεση «απο-οικογενειοποίηση» και διοικητικά και αγωνιστικά, στελέχωση της διοίκησης με ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥΣ και γνώστες, σχεδιασμός και στελέχωση του αγωνιστικού κομματιού με παίχτες που έχουν και το ειδικό βάρος και την ποιότητα και τα... καρύδια να σηκώσουν το βάρος της φανέλας του Συλλόγου, ξεκινώντας απ'τον Τζιμπρίλ! Όλα αυτά δεν τα ζητάει ο κόσμος, τα ΑΠΑΙΤΕΙ από τους διοικούντες και όλους όσοι εμπλέκονται με τα διοικητικά. Και όσο σκούζουν οι «περίεργοι εντός» και οι απέναντι, μπροστά σε αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να συμβεί, τόσο πιο άμεσα το θέλουμε. Ούτε μια μέρα δεν πρέπει να πάει χαμένη, ήδη ξοδεύτηκε πάρα πολύς χρόνος...

Δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να ξαναβλάψει ούτε τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ούτε να υποτιμήσει την νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια μας. Δεν μας το επιτρέπει η ιστορία μας, δεν μας το επιτρέπουν οι ρίζες μας, δεν μας το επιτρέπει η Λεωφόρος που συνεχίζει να στέκεται περήφανη μια ανάσα απ'την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΔΕΝ ΣΒΗΝΕΙ, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΕ, ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ Σ' ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΠΑΝΤΟΤΙΝΕ

Faust
Keywords
Τυχαία Θέματα