Πρέσβης και στους «μικρούς» ο Παναθηναϊκός!

Όταν ο ΟΣΦΠ περνάει στους «8» ανεπίσημης διοργάνωσης (με Έλληνες διαιτητές): Πρωτοσέλιδα, ζωντανές συνδέσεις, διθυραμβικά σχόλια! Όταν ο Παναθηναϊκός κατακτά διεθνή τουρνουά (με ξένους διαιτητές, σε ουδέτερα γήπεδα): Απλή αναφορά σε κάποιο μονόστηλο...
Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «8» της ανεπίσημης διοργάνωσης NextGen Series,
σφυρίζοντας τα εντός έδρας παιχνίδια του Έλληνες διαιτητές (διαβάστε περισσότερα εδώ)! Η επιτυχία των «μικρών» του υμνήθηκε υπερβολικά, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η «ερυθρόλευκη» χειραγώγηση των ΜΜΕ και η επιλεκτική προβολή των επιτυχιών της ομάδας του Πειραιά είναι μέρος του παιχνιδιού που παίζεται εδώ και χρόνια.

Εμείς απλά θα υπενθυμίσουμε πως ο Παναθηναϊκός είναι ο σύλλογος που έχει σημειώσει τις μεγαλύτερες επιτυχίες στις διάφορες διεθνείς διοργανώσεις των «μικρών» από κάθε άλλη ελληνική ομάδα.

Το 1980, η παιδική ομάδα του Τριφυλλιού είχε κατακτήσει το τουρνουά «Τζιουζέπε Μεάτσα», στο οποίο συμμετείχαν ομάδες των οκτώ χωρών που προκρίθηκαν στο Κύπελλο Εθνών Ευρώπης, κερδίζοντας μέσα στο Σαν Σίρο την Ίντερ ενώπιον 10.000 θεατών (!) και φυσικά με ξένους διαιτητές. H επιτυχία των «νεοσσών» με το Τριφύλλι στο στήθος προκάλεσε πάταγο καθώς στο συγκεκριμένο τουρνουά συμμετείχαν ομάδες όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ίντερ, η Φέγενορντ, η Γκλάντμπαχ, η Άντερλεχτ, η Σπάρτακ Τρνάβα και ο Ερυθρός Αστέρας, ενώ η συγκεκριμένη διοργάνωση αποκλήθηκε «μίνι κύπελλο Ευρώπης». Αξίζει να αναφερθεί πως η Ίντερ ήταν -αν όχι η καλύτερη- σίγουρα μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης σε αυτές τις ηλικίες.

Άλλες σημαντικές επιτυχίες του Παναθηναϊκού είναι η κατάκτηση του διεθνούς τουρνουά της εφημερίδας Εκίπ (υπό την επιστασία του Μισέλ Πλατινί) τον Ιούνιο του 1992, καθώς και οι κατακτήσεις του πολύ σπουδαίου «Baden Wurttemberg Cup», πάλι από την ερασιτεχνική ομάδα το 1998 και του Copa Amsterdam το 2005 από τους Νέους.

Φυσικά οι συγκεκριμένες επιτυχίες ούτε πρωτοσέλιδα έγιναν, ούτε υπήρξε συνεχής live ενημέρωση από τους «αντικειμενικούς» ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ίσως γιατί έγιναν από την...λάθος ομάδα.

Ar1stot3lis
Keywords
Τυχαία Θέματα