Σπουδαία νίκη στη Νέα Σμύρνη

Mετά από ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι, η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού έφυγε νικήτρια από τη Νέα Σμύρνη, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 7-8. Τελευταία στιγμή κατέβηκαν οι πολίστες να αγωνιστούν, μετά από παρέμβαση του Πλυτά...

Τους τρεις πολύτιμους βαθμούς της νίκης πήρε η ομάδα πόλο του Παναθηναϊκού στη Νέα
Σμύρνη επί του Πανιωνίου, κερδίζοντας με ένα γκολ από τον Κατσαούνη, το μοναδικό του στον αγώνα, αλλά χρυσάφι, με 7-8, σε ένα παιχνίδι που έκοβε την ανάσα.

Οι πολίστες του Φάνη Κουντουδιού είχαν συνεχώς το προβάδισμα στον αγώνα, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο τελευταίο οκτάλεπτο, ανεβάζοντας την αγωνία στα ύψη. Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο πρώτο 8λεπτο με τους Αφρουδάκη και Παπαδόγκωνα να σκοράρουν για το 0-2. Οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Θωμάκο, αλλά ο Παπαδόγκωνας, που βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα τελευταία παιχνίδια, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ του έκανε το 1-3.

Για την ομάδα της Νέας Σμύρνης, ο Θωμάκος μείωσε, ωστόσο στην κόντρα ο Παπαδόγκωνας με ωραίο σουτ έφερε εκ νέου το Τριφύλλι στο συν 2 (2-4). Στην τρίτη περίοδο ο Τζαμαντάκης έκανε το 3-4, για να απαντήσει ο Κουρλιάφτης και ο Αφρουδάκης και να πάρει ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στο παιχνίδι προβάδισμα με 3 γκολ (3-6). Στο τελευταίο 1:30 όμως του δεκαλέπτου, αδράνησε η άμυνα, οι παίκτες του Φάνη Κουντουδιού δέχθηκαν δύο γκολ και έτσι ο Πανιώνιος μείωσε σε απόσταση αναπνοής (5-6).

Στο ξεκίνημα του τελευταίου 8λέπτου ο Αφρουδάκης έκανε το 5-7, αλλά ο Κουτσιάλης με δύο τέρματα ισοφάρισε για πρώτη φορά στο ματς. Ο Κατσαούνης έδωσε και πάλι το προβάδισμα στον Παναθηναϊκό 3 λεπτά πριν το τέλος, διαμορφώνοντας το τελικό 7-8 για τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός πήρε την πολύτιμη νίκη στην προσπάθεια που κάνει να πλασαριστεί στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος (ήταν μάλιστα η τρίτη συνεχόμενη), ωστόσο τα προβλήματα που ταλανίζουν το τμήμα και δη τους πολίστες δεν έχουν υποχωρήσει. Οι παίχτες πριν την έναρξη του παιχνιδιού ανακοίνωσαν πως δε θα «πέσουν» στην πισίνα, αλλά μετά από παρέμβαση του εφόρου, Νίκου Πλυτά, μεταπείστηκαν και αγωνίστηκαν κανονικά. Εντός της εβδομάδας αναμένονται περισσότερες εξελίξεις επί του θέματος.

Τα οκτάλεπτα:2-3, 1-1, 2-2, 2-2

Πανιώνιος (Κώστας Πασλής): Θωμάκος 1, Τζαμαντάκης 1, Κουτσιαλής 4, Αναστασιάδης 1

Παναθηναϊκός (Φάνης Κουντουδιός): Αφρουδάκης Γ. 3, Παπαδόγκωνας 3, Κουρλιάφτης 1, Κατσαούνης 1
Keywords
Τυχαία Θέματα