Στα… πετρέλαια ο Γόντικας

Στον τόπο του Βλάση Τσάκα θα συνεχίσει την καριέρα του, ως αντιπρόεδρος της ΚΑΒΑΛΑ OIL, ο Δημήτρης Γόντικας... Ο πρώην πρόεδρος του Παναθηναϊκού Δημήτρης Γόντικας υπήρξε παίκτης βόλλεϋ του Τριφυλλιού, όμως ο ίδιος πιθανότατα... ντρεπόταν για αυτή την περίοδο, αφού την είχε αφαιρέσει από το
βιογραφικό του στο ενημερωτικό δελτίο της προηγούμενης ΑΜΚ.

Όσο εργαζόταν στην ΕΡΤ, λογοκρίθηκε με προκλητικό τρόπο το συλλαλητήριο κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη το 2008. Ο τότε γενικός διευθυντής της κρατικής τηλεόρασης Δημήτρης Γόντικας ήταν μάλιστα υπεύθυνος για τα αθλητικά στη ΝΕΤ και την ΕΤ1.

Το 2010 εισήλθε στον μαγικό κόσμο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όταν είχε γκρεμιστεί εκ των έσω η πολυμετοχικότητα. Αρχικά ως αντιπρόεδρος με αυξημένες αρμοδιότητες, ακολούθως ως πρόεδρος. Οι μισθοί του (διαβάστε εδώ) ξεπερνούν κάθε φαντασία. Αμφιβάλουμε αν έχει υπάρξει ποτέ έμμισθος πρόεδρος οποιασδήποτε άλλης ομάδας με τόσο υψηλές αποδοχές.

Είναι το πρόσωπο που συναντήθηκε, σύμφωνα με μαρτυρίες οπαδών που δεν διαψεύστηκαν, με τον Βλάση Τσάκα λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εμφάνιση του Καβαλιώτη μάνατζερ με ταξί στην ΠΑΕ.

Την περίοδο της προεδρίας Γόντικα φορτώθηκε η ΠΑΕ με υψηλά συμβόλαια πακτών που ποτέ δεν «έπιασαν», ποδοσφαιριστές έμεναν απλήρωτοι, ο Βύντρα έβλεπε τις αποδοχές του να αυξάνονται και ο Παναθηναϊκός γέμισε χρέη (σύμφωνα με τις καταγγελίες του Γιάννη Αλαφούζου σε Γ.Σ. της Συμμαχίας).

Επί Γόντικα αποχώρησαν στη λογική του «ξεπουλήματος» οι καλύτεροι παίκτες (πχ. Σισέ), ενώ άλλοι έφυγαν ως ελεύθεροι (πχ. Ζιλμπέρτο, Νίνης, Σιμάο).

(Θα αναφερθούμε αναλυτικότερα στο μισθό με τον οποίο θα έμενε στον Παναθηναϊκό ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, για να καταλάβετε σε ποιο μέγεθος έφταναν τα εκ των έσω «εγκλήματα»)

Αγωνιστικά έγιναν τραγικά λάθη για να χάσει η ομάδα του Φερέιρα το πρωτάθλημα (δεν έγινε καν έφεση για το κεκλεισμένων με ΠΑΟΚ!).

Επί Γόντικα έπεσε η διοίκηση τον Μάρτιο του 2012, με αφορμή τα στημένα επεισόδια στο ΟΑΚΑ, ενώ ακολούθως αναβαλλόταν συνεχώς η ΑΜΚ μέχρι να φτάσει στο σημείο να ακυρωθεί.

Παρά τα όσα τραγελαφικά έγιναν την περίοδο που οι μετοχές του πρώην μεγαλομετόχου ήταν «παρκαρισμένες» σε δικηγορικό γραφείο, ο Δημήτρης Γόντικας παρέμεινε πρόεδρος και κατά το χτίσιμο της φετινής ομάδας. Ακόμα και μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Γιάννη Αλαφούζο, ο Γόντικας έμεινε εντός της ΠΑΕ μέχρι να φτάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ενημέρωση από πλευράς Παναθηναϊκής Συμμαχίας αν παραμένει κανονικά μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου ή όχι.

Επειδή, ως γνωστόν, κανείς καλός δεν πάει χαμένος, σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Δημήτρης Γόντικας πλέον στρέφεται στα πετρέλαια και αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΒΑΛΑ OIL, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της περιοχής Πρίνου - Καβάλας.
Keywords
Αναζητήσεις
atixima sta petrelaia, marianna gontika
Τυχαία Θέματα