Στα... σαγόνια του Θωμαΐδη!

Το ψευδές και προπαγανδιστικό «τα ίδια που γίνονται τώρα, έκανε κάποτε ο Παναθηναϊκός», φέρεται πως ειπώθηκε από τον Κυριάκο Θωμαΐδη.
Πού να θυμάται τον Κουκούλα και τα κατορθώματά του ο (κάθε) Θωμαΐδης... Η προπαγάνδα έχει αφήσει χαραγμένα τα σημάδια της στη μνήμη των ποδοσφαιρόφιλων. Ακόμη και των (δήθεν) ψαγμένων! «Ε, και τι φωνάζουν οι Παναθηναϊκοί; Τα ίδια δεν έκαναν και αυτοί πριν εμφανιστεί η παράγκα;». Η προπαγάνδα που απευθύνεται κυρίως σε πρόσωπα που λόγω ηλικίας δεν έζησαν δύο τελείως διαφορετικές
μεταξύ τους εποχές ή σε άτομα με ασθενή μνήμη, είναι κατανοητό όταν ξεστομίζεται από φανατικούς οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν μπορούμε όμως να διανοηθούμε πως βγαίνει από χείλη ουδέτερου δημοσιογράφου, ο οποίος μάλιστα είναι ο... μετρ του δικαστικού ρεπορτάζ του αθλητισμού και άριστος γνώστης της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Σύμφωνα με μαρτυρία αναγνώστη του GreenZone και φανατικού ακροατή της αθλητικής ζώνης του ΣΚΑΪ στο ραδιόφωνο, ο Κυριάκος Θωμαΐδης προέβη σε μία... επίδειξη «αντικειμενικότητας» πριν λίγες ημέρες.

Ο γνωστός δημοσιογράφος - «δικαστής», αν και κατά καιρούς φέρνει στην επιφάνεια μέσω των εκπομπών του σκάνδαλα που αφορούν σχεδόν αποκλειστικά τον σύλλογο του λιμανιού, φαίνεται να έχει από παλιά κάποιο σύμπλεγμα με τον Παναθηναϊκό.

Δεν είναι τυχαίο που πριν από 42 χρόνια υποστήριζε (εκτός και αν πρόκειται για συνωνυμία…) πως η ομάδα του Τριφυλλιού έφτασε από τύχη στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 (διαβάστε εδώ περισσότερα).

Ο Κυριάκος Θωμαίδης, λοιπόν, «χτύπησε» ξανά. Αυτή τη φορά μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής στον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με ακροατή της εκπομπής, όταν η κουβέντα πήγε στους τίτλους που έχει κατακτήσει ο Ολυμπιακός επί Κόκκαλη και Μαρινάκη, η απάντηση του δημοσιογράφου ήταν το γνωστό, άκρως προπαγανδιστικό και επικίνδυνα αναληθές «ε, καλά, τα ίδια δεν γίνονταν και πριν το 1996 επί Γιώργου Βαρδινογιάννη;».

Εμφανής η προσπάθεια του συμπαθούς αθλητικογράφου να «τσουβαλιάσει» δύο τελείως διαφορετικές εποχές και το κυριότερο, δύο τελείως διαφορετικούς συλλόγους, δύο διαφορετικές νοοτροπίες και αν θέλετε, δύο διαφορετικούς κόσμους.

Τι σχέση μπορεί να έχει η πιο ντροπιαστική περίοδος στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η περίοδος 1997 έως και σήμερα, με την εποχή που πανηγύρισε πρωτάθλημα μέχρι και η Λάρισα, ή όπως πολλοί αρέσκονται να αποκαλούν «εποχή του βαρδινογιαννισμού»;

Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, εμείς θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κύριο Θωμαΐδη τα εξής:

1. Πριν το 1996-97 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε έξι πρωταθλήματα Ελλάδας και πέντε ο Ολυμπιακός. Από την άλλη, η «ερυθρόλευκη» Παράγκα» έχει χαρίσει 16 πρωταθλήματα στον ΟΣΦΠ, ενώ μόλις δύο έχει κατακτήσει ο Παναθηναϊκός. Αλήθεια υπάρχει άλλη χώρα με παρόμοια στατιστικά; Υπάρχει άλλη χώρα στην οποία ο μόνιμος πρωταθλητής έρχεται δεύτερος και καταϊδρωμένος στη σύγκριση με αυτόν που τερματίζει δεύτερος, σε ΟΛΕΣ τις στατικές κατηγορίες των διεθνών διοργανώσεων;

2. Πριν το 1996-97, κατέκτησαν: τέσσερα πρωταθλήματα η ΑΕΚ, ένα ο ΠΑΟΚ και ένα η Λάρισα! Επί Παράγκας Νο.1 και Παράγκας Νο.2 κανείς πλην του ΟΣΦΠ (και των δύο διαλειμμάτων του Παναθηναϊκού) δεν γεύτηκε την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος.

3. Πιθανότατα, πράγματι ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου να ήταν -για ένα διάστημα- ο Γιώργος Βαρδινογιάννης. Επέλεξε όμως, προς τιμήν του, την τίμια οδό. Δεν ξεφτίλισε ποτέ κάθε έννοια δικαιοσύνης, ενώ δεν είναι λίγες οι χρονιές που αδικήθηκε κατάφωρα ο Παναθηναϊκός στα χρόνια του! Φανταζόμαστε πως ο κύριος Θωμαΐδης θυμάται το όνομα Κουκούλας. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως δεν γνωρίζει τους τρόπους με τους οποίους χάθηκαν τα πρωταθλήματα του 1982, του 1985, του 1992 και του 1993.

δ. Υπόνοιες για διάφορες εποχές, παράγοντες, διαιτητές, ποδοσφαιριστές μπορεί να εξαπολύσει όποιος το επιθυμεί. Αυτό, όμως, που ΔΕΝ μπορεί να αγνοήσει κανείς, και κακώς πράττει έτσι ο κύριος Θωμαΐδης είναι οι τρανταχτές ενδείξεις. Οι ηχογραφημένες κασέτες της πρώτης παράγκας που κλειδώθηκαν στο χρονοντούλαπο και τα ΕΠΙΣΗΜΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ντουκουμέντα της ΕΥΠ για τη δεύτερη παράγκα. Μαρτυρίες διαιτητών. Φερόμενοι ως στημένοι πίνακες διαιτησίας. Σκάνδαλα συνεχόμενα τα οποία ο ίδιος έχει μελετήσει και πολλά εκ των οποίων τα έχει αναδείξει! Η διαφθορά του «σήμερ», όχι απλώς δεν υπήρχε στα χρόνια του Γιώργου Βαρδινογιάννη, αλλά ούτε καν μπορούσε κανείς να τη διανοηθεί!

Υ.Γ. Κλείνουμε με ένα βίντεο, αφιερωμένο στον Κυριάκο Θωμαΐδη. Μπορεί η τελευταία Παράγκα να αποτυπώνεται ιδανικά στο ματς της ντροπής στο «Γ. Καραΐσκάκης» με τον Καλόπουλο και το περίφημο «κάλυπτα και εγώ τον Κατσουράνη», έχουν υπάρξει όμως και χειρότερες διαιτησίες.

Στον αγώνα ΑΕΚ-Παναθηναϊκός της περιόδου 1988-89, ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού (Χατζηαθανασίου) υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ, παρά το γεγονός πως καλύπτεται όχι από δύο, ούτε καν από τέσσερις όπως ο Κατσουράνης, αλλά από εννέα (!) αμυντικούς του «δικεφάλου». Πότε συνέβη αυτό; Mα φυσικά την εποχή που οι «πράσινοι» έκαναν τα ίδια που κάνει τα τελευταία 15 χρόνια η «ερυθρόλευκη» παράγκα!
Keywords
Αναζητήσεις
thomaidis eyp, πρωταθλήματα παναθηναικού επί βαρδινογιάννη
Τυχαία Θέματα