Στο διάστημα παρέα... με τον Άρμστρονγκ!

Ο Σκορπιός ξεσπάει και γράφει τη δική του γνώμη για την κακή εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού στα 5 πρώτα ματς της χρονιάς...
Ο Παναθηναϊκός , ο μπασκετικός Παναθηναϊκός, ο εξάστερος της «Πράσινης» και του “Derby” βρίσκεται εκεί που μας παραπέμπει το επίθετο του Άρμστρονγκ.
Στο διάστημα. Δεν εμφανίζεται στη γη και στο παρκέ. Τουλάχιστον όχι ακόμα.

Όταν το καλοκαίρι αποκτήθηκαν νέοι παίκτες και προπονητής, μετά το αρχικό σοκ, όλοι ελπίζαμε για νέο ξεκίνημα. Άλλα αυτό ύστερα από 5 επίσημα παιχνίδια αγνοείται.

Επί 5 αγώνες ο Παναθηναϊκός παίζει 2 συστήματα:
1) Ταΐστε τον φουνταριστό (σαν να παίζουμε αγώνα πόλο)
2) Μπαίνω στην ρακέτα, δίνω την μπάλα έξω, ξαναμπαίνω κλπ, κλπ

Πέντε αγώνες και μόλις 2-3 πικ ΄ν ρολ. Πέντε αγώνες και επιθετικά δεν υπάρχει ούτε ένα σύστημα, ούτε ένας αυτοματισμός. Πέντε αγώνες και η ομάδα δείχνει αγύμναστη.

Ο Παναθηναϊκός εναντίον του Ολυμπιακού πέτυχε 60 πόντους στο ΟΑΚΑ. Είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της 25ετιας , μετά από τους 59 πόντους του 1998-99 στην νίκη με σκορ 59-56.

Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2’ και για 38 λεπτά δεν ισοφάρισαν και δεν πέρασαν ποτέ μπροστά…

Ο Σχορτσιανίτης με 11 λεπτά και 6 πόντους, ο Άρμστρόνγκ μόνο... για το τζάμπολ. Ο Διαμαντίδης πρώτος σκόρερ με 19 και ο Τσαρτσαρής ο επόμενος με 10.

Από το ζωγραφιστό και με το «πυρηνικό όπλο» Σχορτσιανίτη , ο Παναθηναϊκός είχε στην ρακέτα 10/22 ενω ο ΟΣΦΠ 13/22 (και στα 3 μεγάλα παιχνίδια με Καντού-Ρεάλ-ΟΣΦΠ η ρακέτα είναι η «αχίλλειος πτέρνα» μας, αντί να είναι το όπλο μας)!

Με περισσότερα «σκουπίδια », 39 έναντι 31, αλλά με τα περισσότερα από τα 14 επιθετικά να μην αξιοποιούνται..

Όλες οι άλλες στατιστικές κατηγορίες (κλεψίματα-ασίστ-λάθη) σχεδόν ίδιες, πράγμα που σημαίνει ότι έναν κακό Παναθηναϊκό ακολούθησε ένας εξίσου κακός Ολυμπιακός. Η μόνη διαφορά είναι η ομοιογένεια.

Επιθετικά δεν υπάρχει -προς το παρόν ελπίζουμε- κανένας προσανατολισμός.

Μόνο το ταλέντο(…) του Ούκιτς, οι εκλάμψεις του Πάνκο, οι 2 «καστανάδες» Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής να εκτελούν χρέη... Τομ Κρουζ στις «Επικίνδυνες Αποστολές».

Α ναι, ξεχάσαμε τον Σοφοκλή, τα γρηγορότερα πλάγια βήματα της Ευρώπης κατά τον σχολιαστή Βαγγέλη Ιωάννου, ο οποίος ναι μεν σκοράρει, ναι μεν είναι θηρίο, αλλά αποδεικνύει -μέχρι στιγμής- πόσο δίκιο είχε ο «δάσκαλος» όταν τον απέρριπτε χρόνια ολόκληρα.

Οι δυο από τους 3 τελευταίους αποκτηθέντες Ξανθόπουλος και Άρμστρονγκ , ο ένας δεν παίζει σχεδόν καθόλου, ενώ ο άλλος είναι χειρότερος του κακού περσινού Μάριτς (που πιστεύαμε ότι θα βρούμε σίγουρα καλύτερο παίχτη).

Κανένας από τους 3 ψηλούς δεν μπορεί να παίξει πικ ν' ρολ. Κανένας από τους 3 δεν έχει την αντίληψη του γηπέδου που χρειάζεται για να είσαι βασικός στον Παναθηναικό.

Δεν θέλουμε να καταστροφολογούμε. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σαφώς η ομάδα μπορεί να παέι μέχρι
Keywords
Τυχαία Θέματα