Τα πέντε ερωτηματικά για την απόλυση Κατσουράνη

Είτε συμφωνεί κανείς με την απόλυση του Κώστα Κατσουράνη, είτε όχι, το δεδομένο είναι πως οι δικαιολογίες που δόθηκαν δεν είναι πειστικές και πως έχουν δημιουργηθεί ορισμένα αναπάντητα ερωτηματικά...
Να δεχτούμε πως πράγματι ο Κώστας Κατσουράνης δεν απομακρύνθηκε για αγωνιστικούς λόγους, ούτε για οικονομικούς, παρά μόνο εξαιτίας της συμπεριφοράς του.

Προκύπτουν ωστόσο μερικά ερωτήματα.


1) Γιατί τώρα; (που λέει και μία ψυχή…)

Στα μέσα της περιόδου, μία ημέρα πριν το παιχνίδι με την Τότεναμ ο Παναθηναϊκός χάνει έναν ποιοτικό παίκτη, τον οποίο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υπολόγιζε ως βασικό για το συγκεκριμένο ματς!

Έστω πως ο προπονητής ήταν δυσαρεστημένος με τη συμπεριφορά του ποδοσφαιριστή. Τώρα τον κατάλαβε; Δηλαδή το καλοκαίρι τον ήθελε και αποφάσισε την καρατόμισή του στα μέσα της περιόδου, όταν δεν μπορεί να αντικατασταθεί με άλλον ισάξιο;

Δύο προετοιμασίες έκανε ο Πορτογάλος με τον Κώστα Κατσουράνη στο ρόστερ. Συνεπώς το όποιο πρόβλημα στον χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή αδυνατούμε να πιστέψουμε πως το εντόπισε τώρα.

Το λογικό δεν θα ήταν να φύγει το καλοκαίρι και αφού το κέντρο θα άδειαζε μετά τη φυγή των Σιμάο Μάτε Τζούνιορ, Κώστα Κατσουράνη, Γιώργου Καραγκούνη, Σωτήρη Νίνη, Σίλβα Κλέιτον να γίνονταν μεταγραφές ουσίας;

Θυμίζουμε, όμως, πως ποτέ δεν είχε διαρρεύσει το καλοκαίρι δυσαρέσκεια του Φερέιρα προς τον Κατσουράνη. Αντιθέτως, αυτό που έβγαινε προς τα έξω είναι πως είχε ζητήσει έναν δημιουργικό χαφ, ο οποίος ως γνωστόν ποτέ δεν αποκτήθηκε.

2) Ποιοι είναι οι αρμόδιοι για να πάρουν μία τόσο σημαντική απόφαση;

Μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος του. Σωστά; Οι εκλογές της Παναθηναϊκής Συμμαχίας ήταν προγραμματισμένες για τον Σεπτέμβριο. Συνεπώς, αν τα πάντα κυλούσαν βάσει του αρχικού προγραμματισμού την απόφαση της απόλυσης του Κατσουράνη θα την έπαιρνε μία διοίκηση εκλεγμένη από τα μέλη του Σωματείου και όχι οι Γόντικας, Παναγόπουλος, Αλαφούζος.

Ακόμα, όμως, και να δεχτούμε πως υπάρχουν δικαιολογίες για τις συνεχόμενες αναβολές των εκλογών, δεν θα ήταν πιο συνετό η διοίκηση να περιμένει την ψηφοφορία του Νοεμβρίου και τον ορισμό του νέου ΔΣ για να προχωρήσει στην απόλυση ενός ποδοσφαιριστή της αγωνιστικής αξίας του Κατσουράνη; Εκτός και αν το μοναδικό πρόβλημα της ομάδας ήταν ο Έλληνας μέσος και δεν υπήρχε χρόνος για αναμονή…

3) Προς τι οι ανακοινώσεις για Σιδηρόπουλο;

Από την πρώτη κιόλας αγωνιστική η Παναθηναϊκή Συμμαχία και η ΠΑΕ βγάζει –δικαίως- στη σέντρα το σάπιο σύστημα της ΚΕΔ και των Ελλήνων διαιτητών που σφυρίζουν μεροληπτικά. Μία από τις αποφάσεις που εξόργισαν τον κόσμο του Τριφυλλιού είναι η αποβολή του Κατσουράνη στο ματς Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος χρησιμοποιούν «ακατάλληλο» λεξιλόγιο την ώρα αγώνα αλλά δεν συνηθίζεται να αποβάλλονται.

Θυμίζουμε πως ο ΣΚΑΪ του Γιάννη Αλαφούζου και του γενικού διευθυντή Χρήστου Παναγ
Keywords
Τυχαία Θέματα