Θλίψη, οργή και απαίτηση για απονομή δικαιοσύνης

Να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι για τον υποβιβασμού του βόλλεϋ και να στιγματιστούν στην παναθηναϊκή συνείδηση ως αυτοί που ζημίωσαν ανεπανόρθωτα το ιστορικό τμήμα, ζητάει ο κόσμος του Τριφυλλιού.
Έχουμε επιχειρήσει πολλές φορές από την πικρή στιγμή του υποβιβασμού να γράψουμε ένα άρθρο για το βόλλεϋ, όμως οι λέξεις πραγματικά εξαφανίζονται μπροστά στα «μαύρα» συναισθήματα που δημιουργεί ο υποβιβασμός.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Παναθηναϊκός (για την ακρίβεια ο ιδρυτής του Γιώργος Καλαφάτης μαζί με τον Απόστολο Νικολαΐδη) είναι η ομάδα που έφερε το βόλλεϋ, όπως και το μπάσκετ, στην Ελλάδα. Μαζί με τη Χριστιανική Αδελφότητα Νέων, ανέλαβαν τη διάδοσή του στο διψασμένο για νέα σπορ φίλαθλο κοινό της χώρας.

Πρόκειται για ένα άθλημα που έχει δημιουργήσει ένα χείμαρρο ανατριχιαστικών συναισθημάτων στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ένα άθλημα που έχει χαρίσει τεράστιες διακρίσεις, πρωταθλήματα και στιγμές που μόνο στο Τριφύλλι μπορεί να ζήσει κανείς.

Για πολύ κόσμο είναι το πιο αγαπητό τμήμα του Ερασιτέχνη. Και πως να μην είναι αν αναλογιστούμε τις μοναδικές στιγμές που έχει χαρίσει. Στιγμές ανατριχίλας στον Τάφο του Ινδού, στιγμές παναθηναϊκού μεγαλείου στο ΟΑΚΑ που κόχλαζε στο Final Four του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας το 2009.

Αυτό το τμήμα δεν έπεσε στην Α2 έτσι μόνο του. Κάποιοι φρόντισαν και το έριξαν. Ο κόσμος, αγανακτισμένος, διψάει για απόδοση ευθυνών. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Όσοι κι αν είναι, όποιοι κι αν είναι.

Το ζήτημα είναι επιτέλους να ακουστούν ονόματα. Φταίει αυτός, αυτός και αυτός. Όχι αοριστίες. Δεν ζητάει εκδίκηση ο κόσμος. Ο Παναθηναϊκός λαός δεν είναι μαθημένος στην εκδίκηση. Απαιτεί όμως απονομή δικαιοσύνης. Και το δίκαιο σε αυτή την περίπτωση είναι η μεγαλύτερη τιμωρία που μπορεί να υποστεί ένας Παναθηναϊκός: Να καταδικαστεί στη συνείδηση του κόσμου ως αυτός που λειτούργησε –ή που ενώ μπορούσε, δεν σταμάτησε άλλους να λειτουργήσουν- προς ζημία του Συλλόγου.

Κλείνουμε με απόσπασμα από ένα σχόλιο του φίλου του GreenZone «Πιερράκου», το οποίο μας εκφράζει στο ακέραιο:

Από χθες το βράδυ έχω επιχειρήσει πέντε φορές να γράψω ένα σχόλιο για τον υποβιβασμό του τμήματος. Αλλά δεν γίνεται...σφίγγεται η καρδιά και παραλύει η σκέψη.

«Επειδή μερικοί γράφουν ανακρίβειες, η αλήθεια έχει ως εξής: το τμήμα "αναπνέει" ΧΑΡΗ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ. Εάν δεν υπήρχαν αυτές οι προσπάθειες του ΦΟΡΕΑ, το τμήμα θα είχε διαλυθεί εδώ και μήνες.

Υποβιβαστήκαμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η παναθηναϊκή αξιοπρέπεια και το παναθηναϊκό ήθος επιβάλλουν (εάν δεν διαλυθεί το τμήμα...) να παίξουμε του χρόνου στην Α2 αδιαφορώντας για το εάν θα υποβιβαστεί ή όχι ο Ηρακλής λόγω χρεών.

Ο Καζάζης "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ" στο μέλλον να ξαναπροσληφθεί σε οποιοδήποτε πόστο στο τμήμα. Οι πόρτες του Συλλόγου πρέπει να ΜΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΣΤΕΣ για τον Καζάζη.
Keywords
Τυχαία Θέματα