Το «αντίο» στη Λεωφόρο και το σόου των Μινχ - Σανμαρτεάν

Το τελευταίο του ματς στη Λεωφόρο για το Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε σαν σήμερα ο Παναθηναϊκός, στις 7/12 2004, και ισοπέδωσε με 4-1 την Αϊντχόφεν...
Μία σπουδαία νίκη πέτυχε σαν σήμερα στις 7 Δεκεμβρίου 2004 ο Παναθηναϊκός, όταν και νίκησε με 4-1 την Αϊντχόφεν, η οποία έφτασε την ίδια σεζόν μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης (και αποκλείστηκε από τη φιναλίστ Μίλαν για... μισό γκολ)!

Το
ματς μπορεί να ήταν βαθμολογικά αδιάφορο και για τους δύο (ο Παναθηναϊκός είχε εξασφαλίσει την τρίτη θέση και η Αϊντχόφεν τη δεύτερη), όμως αμφότεροι οι αντίπαλοι έπαιξαν για το πρεστίζ τους, με τους «πράσινους» να φιλοδωρούν τους Ολλανδούς με τεσσάρα τέρματα.

Η διάθεση της Αϊντχόφεν να παίξει ποδόσφαιρο και να διεκδικήσει τη νίκη φάνηκε από το γεγονός πως κατέβηκε πλήρης στον αγωνιστικό χώρο, με αστέρες όπως οι Φαν Μπόμελ, Γκόμεζ, Άλεξ, Φαρφάν, Κoκού, Παρκ να βρίσκονται στην αρχική της σύνθεση.

Η βραδιά ήταν μαγική για τρεις παίκτες του Τριφυλλιού.

Πρώτα απ’ όλα για τον Μάριο Γκαλίνοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού από τις 14 τελικές της Αϊντχόφεν -πολλές από τις οποίες ήταν σημαντικές ευκαιρίες, δέχτηκε μόνο ένα γκολ- ένω έπιασε και πέναλτι.

Δεύτερον για τον τρελογερμανό Μάρκους Μινχ που σκόραρε δύο φορές. Αρχικά από τα 11 βήματα και εν συνεχεία με γκολάρα - βολίδα, έπειτα από πάσα του Άγγελου Μπασινά.

Και τέλος, για έναν απίστευτο μπαλαδόρο, τον οποίο, δυστυχως, διάφορα προβλήματα δεν τον άφησαν να αναδειχθεί σε αστέρα παγκόσμιου βεληνεκούς: τον σκόρερ του τέταρτου γκολ Λουτσιάν Σανμαρτεάν.

Το σκορ άνοιξε ο Παναθηναϊκός με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο στο 30', έπειτα από γλυκιά σέντρα (ποιου άλλου) του Μάρκους Μίνχ. Λίγα λεπτά αργότερα, η Αϊντχόφεν ισοφάρισε με τον Ντα Μάρκους Μπίσλι.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το ημίχρονο θα έληγε ισόπαλο ο Παναθηναϊκός στην εκπνοή κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μίνχ.

Ο Παναθηναικός με το 2-1 από το ημίχρονο, συνέχισε να πιέζει και ο Γερμανός στο 57’, με έναν κεραυνό λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκόμεζ και το σκορ στο 3-1.

Ο αγώνας θα αποκτούσε άγρια ομορφιά αν δεν έβαζε το χεράκι του (...στην κυριολεξία) ο Γκαλίνοβιτς. Στο 68’ οι Ολλανδοί κέρδισαν πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Φαν Μπόμελ αλλά ο πορτιέρο του Τριφυλιλού οριζοντιώθηκε στην δεξιά γωνία του και αρνήθηκε το γκολ.

Στο 73' ο Εμμάνουελ Ολιζαντέμπε θα δώσει την θέση του στον Λουτσιάν Σανμαρτεάν και εκείνος λίγα λεπτά αργότερα, στο 81', θα χορέψει με τον μοναδικό του τρόπο δύο αμυντικούς της Αϊντχόφεν, θα τους ξεφύγει και θα πλασάρει τον Γκόμεζ στην κλειστή του γωνία, γράφοντας το τελικό 4-1.

Το παιχνίδι ήταν χορταστικό, ανάμεσα σε δύο μεγάλες, ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες και έμελλε να είναι και το τελευταίο του Παναθηναϊκού στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα