Πολιτική κόντρα για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»

Πολιτική αντιπαράθεση προκαλούν οι επιχειρήσεις της αστυνομίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας για τον εντοπισμό λαθρομεταναστών, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξένιος Ζευς». Οι επιχειρήσεις εξελίχθηκαν ομαλά με σεβασμό στα δικαιώματα και στην ασφάλεια των πολιτών, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Θράκης Άρη Γιαννακίδη, βουλευτές και δημάρχους της περιοχής με θέμα την μεταφορά μεταναστών στις σχολές της αστυνομίας σε Κομοτηνή

και Ξάνθη, ο κύριος Δένδιας διαβεβαίωσε ότι οι σχολές της αστυνομίας δεν θα κλείσουν τανύζοντας παράλληλα ότι θα «στεγανοποιηθεί» η φύλαξη των συνόρων στην περιοχή του Έβρου.

Δεν επιτρέπουμε να καταληφθούν οι πόλεις κ η χώρα και να γίνουν γκέτο μεταναστών, είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης και οι υπόλοιποι παράγοντες δεν έμειναν ικανοποιημένοι με τις τοποθετήσεις του υπουργού Νίκου Δένδια από τον οποίο ζήτησαν την λειτουργία όλων των σχολών της αστυνομίας στην Θράκη και την απομάκρυνση των μεταναστών που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή.

Τους τόνους ανέβασε ο βουλευτής Έβρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Περιφερειάρχη με τοπικούς παράγοντες για να συζητήσουν το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

Την ίδια ώρα με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών.

Την Δευτέρα αστυνομικά κλιμάκια, έλεγξαν πενήντα έξι καταστήματα και δέκα οίκους ανοχής. Προσήχθησαν δεκάδες αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν και πέντε εκδιδόμενες, φορείς του ιού του AIDS.

Επίσης, προσήχθησαν 54 εκδιδόμενες γυναίκες από υπαίθριους χώρους, σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν αντίστοιχες μηνύσεις.

«Το συνολικό σχέδιο διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος (από την ιθαγένεια έως την ένταξη όσων το επιθυμούν και από τη θωράκιση των συνόρων έως την αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας –Σένγκεν, Δουβλίνο II) δεν πρέπει να γίνεται με αποσπασματικές ενέργειες συναρμόδιων Υπουργών», υπογράμμισε ο βουλευτής και υπεύθυνος για ζητήματα Δημόσιας τάξης της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιάννης Πανούσης.

Μηδενική ανοχή ζήτησε η Χρυσή Αυγή. «Μηδενική ανοχή στους λαθρομετανάστες εγκληματίες. Μόνο με σκληρά μέτρα καταστολής και σωφρονισμού θα διαφυλαχθεί η κοινωνική συνοχή και θα ανασάνει επιτέλους ο Έλληνας», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Πηγή:ert.gr

Σχετικά άρθρα:

Σε πλήρη εξέλιξη και σήμερα η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς»«Ξένιος Ζευς» σε Έβρο και Αθήνα για την απομάκρυνση παράνομων μεταναστώνΣε εξέλιξη επιχείρηση της αστυνομίας σε καταυλισμούς στην Ηγουμενίτσα

Πολιτική κόντρα για την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» | Παρουσία - Καθημερινή αδέσμευτη ηλεκτρονική εφημερίδα

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα