CANTO GENERAL ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Λόγω καιρικών έκλεισε η Ακρόπολη, σε ένα κράτος που δείχνει να λειτουργεί μόνον υπό τέλειες καιρικές συνθήκες, των 27 βαθμών Κελσίου με ηλιοφάνεια.

Της Αλεξάνδρας Τσόλκα

*«Canto General», απόψε όπου Νερούντα, Μίκης, οι θρύλοι συναντιούνται στο Ηρώδειο. Η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής, που είναι από τη δεκαετία

του 60, νομίζω, συνεργάτες ζωής του σπουδαίου σύνθετη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από το ορατόριο. Μαζί τους η Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Μπουζάνη και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων υπό τον Σταύρο Μπερή, αλλά και δεκαπενταμελής ορχήστρα. Το έργο διευθύνει ο αρχιμουσικός, φίλος και συνεργάτης του σύνθετη μας, Λουκάς Καρυτινός. Μοναδικός νέος συνεργάτης ο Τάσος Νούσιας που θα διαβάσει αποσπάσματα του ποιητικού έργου του Νερούδα.

*Η ελευθερία, οι λαοί, οι μνήμες, η ιστορία, οι αγώνες, τα όνειρα, ο έρωτας, το ανέφικτο, το αιώνιο μέσα απ την ποίηση του «μεγαλύτερου ποιητή του 20ου αιώνα» όπως χαρακτήριζε ο Μάρκες τον Νερούντα, συναντούν την σπουδαιότητα της μουσικής, της ψυχής του Μίκη Θεοδωράκη, σε μια βραδιά σταθμό για την Αθήνα, την Ελλάδα της κρίσης.

*Και ας ήταν κλειστή η Ακρόπολη, επάνω ακριβώς απ το Ωδείο του Ηρωδου του Αττικού. Θα δείξει και αυτή η καλλονή κατανόηση, περήφανη, αιωνία, αγέρωχη, αλαζονική στην μοναδικότητα της και την ομορφιά της και θα αφεθεί να ακούσει Μίκη Θεοδωράκη…

*Μια τηλεόραση, ένα τηλέφωνο κινητό, κάποια κοσμήματα για την Ναταλία Δραγούμη από το ΑΠΘ. Ειδικότερα σύμφωνα με τιμολόγιο-δελτίο αποστολής του καταστήματος Λογότυπος, με αριθμό 667, φαίνεται ότι ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, κ. Παντής, λίγες μέρες μετά το iPhone-δωράκι στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη και συγκεκριμένα στις 6 Απριλίου 2012 (αυτή είναι η ημερομηνία του τιμολογίου) παρέλαβε μια πανάκριβη τηλεόραση τεχνολογίας LED 3D 40 ιντσών καθώς και ένα DVD player, αμφότερα της εταιρείας Samsung. H συνολική αξία της αγοράς ήταν 837,24 ευρώ, το τιμολόγιο κόπηκε στον κωδικό του ΑΠΘ με επωνυμία «ΑΠΘ-Λειτουργικές ανάγκες» αλλά όπως γράφει στις παρατηρήσεις, η παραλαβή έγινε στο σπίτι του αντιπρύτανη στη Θεσσαλονίκη. Ο αντιπρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου κ. Ι. Παντής απαντά με επιστολή του προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας σε προχθεσινό δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, σχετικά με το δωρεάν iPhone το οποίο-κατά το δημοσίευμα- έκανε δώρο το Πανεπιστήμιο στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, κατά τη διάρκεια συνάντησης μαζί της, με σκοπό να την πείσει να διδάξει υποκριτική στο Τμήμα Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου. Ο κ. Παντής αναφέρεται σε παράνομες δοσοληψίες του υπευθύνου του καταστήματος «Λογότυπος» με το οποίο συνεργάζεται το Πανεπιστήμιο. Μάλιστα σημειώνει ότι κάλεσε τον υπεύθυνο να απολογηθεί και ζήτησε την καταγγελία της σύμβασης του. Για το iPhone τονίζει ότι δόθηκε στην ηθοποιό εν αγνοία του και πως το τιμολόγιο, φωτοτυπία του οποίου δημοσίευσε το Πρώτο Θέμα, παραμένει ανεξόφλητο από το Πανεπιστήμιο.

*Η κ. Δραγούμη δέχονταν πρόταση απ το ΑΠΘ για συνεργασία μαζί του και για αυτό τα δώρα αβροφρ

Keywords
Τυχαία Θέματα