Eurobank: Αβέβαιη η ψήφιση των μέτρων στη Βουλή

Στο τελευταίο εβδομαδιαίο δελτίο της τράπεζας σημειώνεται ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να επωφεληθεί του ευνοϊκού  κλίματος που δημιούργησε η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, για να ολοκληρώσει τη συμφωνία για τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη δόση των 31,3 δισ. ευρώ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές “πλέον ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Τα ταμειακά διαθέσιμα του Ελληνικού Δημοσίου μειώνονται, η αβεβαιότητα σχετικά με την παραμονή της χώρας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση

αναζωπυρώνεται, ενώ και η διεθνής συγκυρία δεν είναι η ευνοϊκότερη. Το παράδειγμα της μη επίτευξης συμφωνίας πριν την Συνάντηση Κορυφής της 18η Οκτωβρίου δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί”.

Και καταλήγουν λέγοντας  “Δεν αποκλείουμε η αρχική ή η επαυξημένη δόση να εκταμιευθεί τμηματικά με βάση την πορεία εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Μια τέτοια εξέλιξη θα πρέπει να αποφευχθεί, αφενός διότι είναι εξαιρετικά αρνητική, όσον αφορά στη βελτίωση της ρευστότητας στην οικονομία και, αφετέρου, η τμηματική καταβολή της δόσης δεν θα επιτρέψει τη δημιουργία συνθηκών ικανών να επανεκκινήσουν την οικονομία”.

Keywords
Τυχαία Θέματα