GOLDMAN SACHS: Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Άλλη μια θετική έκθεση για την χώρα έρχεται από την Goldman Sachs, η οποία όπως αναφέρει, η πρόοδος της Ελλάδας στην εξυγίανση των δημοσιονομικών της ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς.

Σε προηγούμενη ανάλυση που είχε εκδώσει η επενδυτική τράπεζα τον Ιούλιο είχε επισημανθεί η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα.

Ως φαίνεται συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς το τελευταίο δίμηνο. Την πρόοδο αυτή έχει αρχίσει, έστω και καθυστερημένα να αναγνωρίζει, η αγορά, λέει χαρακτηριστικά η ανάλυση της GS.

Το πριμ κινδύνου των ελληνικών στοιχείων ενεργητικού εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλό και δεν αντανακλά πλήρως τις βελτιώσεις που παρατηρούνται σε επίπεδο θεμελιωδών στοιχείων, ούτε την πιθανότητα περαιτέρω προόδου τους ερχόμενους μήνες, καθώς το πρόγραμμα εξυγίανσης αρχίζει να αποδίδει καρπούς.

Πάντως οι επενδυτές δεν αρκούνται στα στοιχεία και είναι διστακτικοί, όσο ανακυκλώνεται το grexit. Αν όμως η τρόικα ανάψει το… πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 31 δισ. ευρώ η δυσπιστία θα καμφθεί.

Η έκθεση παρατηρεί επίσης, ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι αποφασισμένη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, ώστε να αποφύγει μια συνολική κατάρρευση της οικονομίας.

Την προσπάθεια αυτή αναγνωρίζουν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και γι’ αυτό προτίθενται να συνεχίσουν να στηρίζουν την Ελλάδα όσο αυτή εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, καταλήγει η Goldman Sachs.

Keywords
Τυχαία Θέματα