Αδιάλλακτος για την ΕΡΤ ο πρωθυπουργός

Επιμένει στη σκληρή γραμμή ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, παρά την έκκληση Βενιζέλου- Κουβέλη να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ και η αναδιάρθρωσή της να γίνει εν λειτουργία.

Νωρίτερα συνεργάτες του πρωθυπουργού είχαν απαξιώσει το αίτημα των δύο κυβερνητικών εταίρων για νέα συνάντηση

σημειώνοντας «λες και δεν έγινε σύσκεψη αρχηγών την Κυριακή».

Ο κ. Σαμαράς στην ομιλία του στον ΕΒΕΑ επέμεινε στην θέση του για λουκέτο στην ΕΡΤ και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση χαρακτηρίζοντας την ΕΡΤ ως σύμβολο αδιαφάνειας και σπατάλης.

«Δημοσιογράφοι και σχολιαστές το επαναλάμβαναν συχνά ότι δεν υπάρχει πολιτική βούληση. Τώρα όμως υπάρχει πολιτική βούληση και η καλύτερη απόδειξη ήταν αυτό που κάναμε χθες».

Ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος στις αντιδράσεις δήλωσε «τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα ως εδώ» και πρόσθεσε πως τέτοια αντίδραση δεν υπήρξε όταν έκλειναν άλλες εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης.

Απατώντας πάλι έμμεσα στο αίτημα των κυβερνητικών εταίρων για αναδιάρθρωση της ΕΡΤ εν λειτουργία είπε πως όλες οι προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν για την εξυγίανση της ΕΡΤ απέτυχαν εξαιτίας του κατεστημένου.

Εξέφρασε δε το παράπονό του, γιατί αυτά που λέει δεν μπορεί να τα ακούσει ο ελληνικός λαός, αναφερόμενος στην σημερινή απεργία των ΜΜΕ ισχυριζόμενος πως μια συντεχνία έχει επιβάλλει σιωπή στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί, παρά την απεργία η ομιλία του πρωθυπουργού μεταδόθηκε ολόκληρη όπως και οι δηλώσεις νωρίτερα των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Σαμαράς συνεχίζοντας τις αναφορές του στην ΕΡΤ και στη σημερινή απεργία άδραξε την ευκαιρία και επισήμανε πως το τελευταίο διάστημα δεν υπήρξε περίπτωση να έλθει κάποιος ξένος που να ήθελε να βοηθήσει την Ελλάδα ή να γινόταν κάποια σημαντική κυβερνητική αποστολή στο εξωτερικό, η δημόσια τηλεόραση πάντα απεργούσε.

«Θα αποκαταστήσουμε τολμηρά τη δημόσια τηλεόραση» συνέχισε ο πρωθυπουργός

«Δεν έχουμε τίποτα με τους εργαζομένους, αναφέρομαι στα κυκλώματα που απομυζούσαν την ΕΡΤ και τώρα δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμιά τους» δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν «με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο» και πως αρκετοί θα επαναπροσληφθούν, με απόλυτη διαφάνεια.

«Αυτό που βλέπετε σήμερα είναι οι τελευταίοι σπασμοί ενός καθεστώτος προνομίων που καταρρέει» είπε

Keywords
Τυχαία Θέματα