ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ 20 ΕΥΡΩ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΡΟΣ ΕΟΠΥΥ

Τροπολογία σκούπα, με διάφορες και διαφορετικές ρυθμίσεις όπως η κατάργηση της εισφοράς υπέρ του ταμείου των Βενζινοπωλών, η ρύθμιση των δανείων των ΟΤΑ, η μεταφορά 3 ακινήτων του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και η αύξηση της εισφοράς των αγροτών για τον ΕΟΠΥ, από 14,65 ευρώ σε 25,87 ευρώ το μήνα κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία  κατατέθηκε, σήμερα, στο σχέδιο νόμου που συζητείται στην Επιτροπή Οικονομικών

Υποθέσεων της Βουλής και αφορά την κύρωση Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής μεσοπρόθεσμου και κατάργηση ελάχιστου ποσοστού ελληνικού Δημοσίου.

Σε αυτήν, ορίζεται πλέον εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη, από 1/1/2013 αυξάνεται σημαντικά, καθώς θα υπολογίζεται σε 2,5% επί της ασφαλιστικής κατηγορίας που ασφαλίζεται ο αγρότης, η οποία όμως δεν μπορεί να είναι μικρότερη από αυτή που αναλογεί στο ποσό της 5ης ασφαλιστικής κατηγορίας. Στην πράξη, από 14,65 ευρώ το μήνα, η εισφορά αυξάνεται σε 25,87 ευρώ.

Σε άλλες παραγράφους προβλέπονται η κατάργηση της εισφοράς υπέρ του ΤΕΑΠΥΚ, η ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με το μητροπολιτικό πάρκο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά καθώς και άλλα θέματα ιδιοκτησίας του δημοσίου που περνά στην κυριότητα του Ταμείου.

Παράλληλα, προβλέπεται η υποχρεωτική ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ταμείων των Αυτοαπασχολούμενων, γιατρών, μηχανικών και νομικών (ΕΤΑΑ) και των εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες (ΤΑΥΤΕΚΩ).

Keywords
Τυχαία Θέματα