ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ

10:50 3/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Στοιχεία που δεν θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην επικείμενη διαπραγμάτευση με την Τρόικα, προκειμένου να αποδείξει το αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής. Αυτό δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο κ. Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι η ελληνική πλευρά θα παρουσιάσει στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση για την γνησιότητά τους και την ακρίβειά τους, τα οποία θα αποδεικνύουν το

αδιέξοδο της ακολουθούμενης πολιτικής, ιδιαίτερα σε ο,τι αφορά την ύφεση και την ανεργία. «Με όπλο αυτά τα στοιχεία και παρουσιάζοντας τις εναλλακτικές μας προτάσεις, πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε να εγκριθεί ένας άλλος δρόμος» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών εχθές, στην Κηφισιά, ο εκπρόσωπος  υποστήριξε ότι ήταν σε καλό κλίμα. Μάλιστα, επανέλαβε ότι  «προγραμματική συμφωνία έχει ορίζοντα τετραετίας και αυτό θα καταγραφεί στις προγραμματικές δηλώσεις», ενώ εκτίμησε ότι η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, θα ξεκινήσει την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι έχει γίνει σωστή προετοιμασία από την κυβέρνηση για τις συζητήσεις με την τρόικα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι «είναι μια κατάσταση η οποία όλοι γνωρίζουμε ότι είναι δύσκολη. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρξουν άλλες θυσίες, να μην υπάρξουν άλλες απώλειες θέσεων εργασίας. Αυτή η έλευση της τρόικα είναι σαν fact finding mission, δηλαδή θέλουν να αποτυπώσουν την εικόνα της ελληνικής οικονομίας σήμερα και να δουν ποιες είναι οι προθέσεις, ποια είναι τα σχέδια αυτής της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για κλείσιμο ή συγχωνεύσεις οργανισμών, είπε η κυβέρνηση κινείται σε αυτή την κατεύθυνση, χωρίς ν’ αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, ενώ, για το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τόνισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται και τη βοήθεια των εταίρων της.

Keywords
Τυχαία Θέματα