«ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ» ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στα δημόσια νοσοκομεία, όπου ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, αλλά και η καθυστέρηση πληρωμής δεδουλευμένων εφημεριών δυναμιτίζουν την ατμόσφαιρα.

Με τη γενίκευση των κινητοποιήσεων των νοσοκομειακών γιατρών να βρίσκεται προ των πυλών, λόγω των απλήρωτων δεδουλευμένων εφημεριών, που αγγίζουν και τους 4 μήνες, των ελλείψεων σε υλικά, φάρμακα και προσωπικό, αλλά και της νέας σχεδιαζόμενης περικοπής, περίπου 12%, στους μισθούς τους, τα πνεύματα στα νοσοκομεία έχουν οξυνθεί.

Ενδεικτικό της καταστασης που επικρατεί είναι περιστατικό το οποίο έλαβε χώρα, σύμφωνα

με καταγγελία του Κινήματος Νέων Ιατρών, στο Κωνσταντοπούλειο Νοσοκομείο, όπου τα «αίματα άναψαν» επικίνδυνα κατά τη συζήτηση για την πραγματοποίηση επίσχεσης με αντικείμενο τη διεκδίκηση των οφειλόμενων εφημεριών.

Επιμελητής της ΩΡΛ Κλινικής του Νοσοκομείου, όπως καταγγέλλεται, κινήθηκε εναντίον ειδικευόμενου ΩΡΛ, κρατώντας πυροσβεστήρα τοίχου, μπροστά σε σαστισμένους αυτόπτες μάρτυρες. Της επίθεσης είχε προηγηθεί λεκτική διαφωνία και, όπως καταγγέλλουν οι νέοι γιατροί και χειροδικία του.

Οι ακραίες αυτές καταστάσεις καταδεικνύουν τη σοβαρότητα της κατάστασης, με τους γιατρούς να αποφασίζουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, όπως συνέβη στην περίπτωση του Τζάνειου Νοσοκομείου και του Νοσοκομείου της Νίκαιας. Οι γενικές συνελεύσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των νοσοκομείων, εναντίον των οποίων θα καταθέσουν μήνυση, ως υπεύθυνες για τη μη καταβολή των εφημεριών, ενώ στο Τζάνειο οι γιατροί πρόκειται να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τρίτη (17/7), από τις 8 έως τις 11 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα