Αιχμές για τους κυβερνητικούς χειρισμούς από το ΠΑΣΟΚ

08:55 9/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην αρχική του άποψη που δεν ήταν άλλη από την διαδικασία συγχώνευσης τραπεζών υπέρ μίας «μεγάλης Τράπεζας», που θα μπορούσε να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας. Σημειώνουν μάλιστα, πως «είχαμε εξ αρχής επισημάνει τα προβλήματα που θα προέκυπταν και είχαμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τον χειρισμό της διαδικασίας», αφήνοντας εμμέσως αιχμές

για το πόσο …προσεκτικοί ήταν οι χειρισμοί επί του θέματος. Το τελευταίο πάντως, αναμένεται να θέσει σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και στη συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους της τρόικα στις δέκα το πρωί, δύο ώρες πριν συναντήσει και τη διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις «παγώματος» της συγχώνευσης, λοιπόν, πηγές της Ιπποκράτους περιορίζονται τώρα να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για τη …διορατικότητα με την οποία ελπίζουν ότι θα δει το θέμα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), διαβεβαιώνοντας και αυτές πάντως, μετά τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις καταθέσεις των πολιτών.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ παραπέμπει τώρα για τη λήψη των αποφάσεων στον χρόνο μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σημειώνοντας πάντως την αναγκαιότητα δημόσιου τραπεζικού πυλώνα. Έτσι σε τυχόν μη συγχώνευση, επιμένουν λέγοντας πως «δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι δεν θα υπάρξει λύση με την Εθνική ως κορμό του δημόσιου πυλώνα».

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ επιμένει να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζοντάς τον ουσιαστικά με την Χρυσή Αυγή σε σειρά τοποθετήσεών του. Καλούν λοιπόν την ηγεσία του «να συνέλθει και να διαφοροποιηθεί» και να μη θέτει μείζονα δημοκρατικά αγαθά στον βωμό μικροκομματικών συμφερόντων. Στη σύσκεψη που έγινε χθες το μεσημέρι πάντως, υπήρξαν και αντίθετες φωνές, υπέρ του να μην ανεβαίνουν τόσο οι τόνοι ώστε να φτάνουν στην ταύτιση των δύο φορέων, άσχετα από την όποια κριτική θα ασκείται στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, άλλωστε, χθες, με δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Φώφη Γεννηματά, έσπευσε να κατηγορήσει τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ότι «δεν διδάχτηκε τίποτα από τη βιασύνη που επέδειξε κατά τις εξελίξεις στο κυπριακό». Με αφορμή τα όσα είπε ο κ.Τσίπρας μιλώντας σε εργαζομένους στον ΟΣΕ, η κ.Γεννηματά σχολίασε ότι τόσο ο λαϊκισμός όσο και η δημαγωγία στο κόμμα του «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα